Попри війну, квартири в Рівному дорожчають

1770 0

Ми у соцмережах:

Фото MykytaAnt

За минулий рік в Україні зросли ціни на оренду та продаж квартир. Такий висновок зробили експерти, проаналізувавши ринок нерухомості. Виявилось, що Рівненщина є однією з областей, де найбільше подорожчали як вартість житла, так і його оренда. Причина — інтерес до купівлі та оренди квартир саме в нашому порівняно безпечному регіоні.

Деллі Луковець, рієлторка:

— За рік на вторинному ринку зросли ціни на квартири орієнтовно на 10–20%. На це впливає багато факторів: попит, зростання цін на будівельні матеріали та енергоносії, а також нестача будівельників, бо чоловіки захищають Україну. Тому продавці не поспішають знижувати ціни на свої квартири.

Окрім цього, під час війни зріс попит на нерухомість людей, які втратили своє житло в зонах бойових дій, та військовослужбовців. Вимушені переселенці мають можливість отримати компенсацію за програмою «єВідновлення». Військові ж мають стабільну заробітну плату та можливість скористатися державною програмою «єОселя».

Разом з тим, зберігається високий попит на оренду квартир. Наприклад, у Рівному на вторинному ринку зараз важко знайти квартиру для оренди в межах 6–8 тисяч гривень. Тому на ринку є ще активні покупці, що інвестують в нерухомість з метою отримання прибутку. Завдяки такому попиту вартість оренди квартир за рік зросла на близько 20–30%.

Також простежується тенденція, що рівняни стали менше ризикувати та купувати житло на стадії будівництва. Більше обирають житло в придатному для проживання стані.

Зараз на вторинному ринку вартість повноцінної однокімнатної квартири починається від 25 тисяч доларів, двокімнатна квартира — від 30 тисяч доларів, трикімнатна — від 35–40 тисяч доларів. Якщо говорити про квартири у новобудовах, то вартість однокімнатної квартири без ремонту складає близько 40 тисяч доларів, двокімнатної квартири без ремонту — від 50 тисяч доларів, трикімнатної без ремонту — від 58 тисяч доларів. Все залежить від площі, краєвиду з вікна, поверху, планування та місця розташування.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також