Популізм як головний діагноз: чому нардеп Помазанов розпочав активну політичну кампанію в Рівному

2142 0

Ми у соцмережах:

Андрія Помазанова

Тижня не минає, щоб в інформаційному полі Рівного не з’явилися чергові нагадування народного депутата від «Народного фронту» Андрія Помазанова про його начебто героїчну «боротьбу з корупцією», особливо щодо забудови правого берега Басівкутського озера.

І все було б добре, аби така полум'яна любов до рівнян не виникла у депутата трохи більше ніж за рік до чергових виборів у парламент. І основним тут є те, що вирішення проблеми Басового Кута потребує комплексного підходу, а не популістських передвиборчих гасел від кандидатів-«парашутистів».

Однак, судячи з усього, уродженець міста Молодогвардійськ Луганської області Андрій Помазанов вирішив вдруге потрапити в крісло нардепа саме через рівненський Басів Кут. Кажуть, таку виборчу стратегію йому порадили місцеві політики — ще один нардеп від «Народного фронту» Вадим Сидорчук і депутат облради Михайло Кириллов, які підтримують Помазанова, та політтехнологи, які на них працюють.

Саме вони, обравши одну із найболючіших для рівнян тем, готують молодого юриста до майбутнього кандидатства на 152-му виборчому окрузі в місті Рівному. При цьому замовчуючи проросійський вектор Андрія Помазанова. Це і зрозуміло, бо у традиційно «націоналістичному» Рівному такий кандидат шансів на перемогу не має.

Відповідно до інформації сайту «Миротворець», батько нардепа Віталій Помазанов з 2014 року є активним членом незаконного збройного формування так званої «ЛНР» і бере участь у військових діях проти України. Можливо, саме цей родинний зв'язок і є причиною того, що Андрій Помазанов час від часу лобіює у Верховній Раді інтереси проросійських політичних сил. Як це було, наприклад, в ситуації із призначенням членів ЦВК.

В травні цього року, під час ефіру на телеканалі «Прямий», нардеп заявив, що до складу Центральної виборчої комісії обов'язково мають увійти члени «Опозиційного блоку», адже без них цей орган буде нелегітимним.

«Ми повинні отримати кандидатів у члени ЦВК від всіх фракцій парламенту…в тому числі, і від «Опозиційного блоку» також. І вони всі повинні пройти через голосування парламенту. І їх повинно бути 13. І «Народний фронт» жодним чином не заперечує проти того, і, навпаки, ми наполягаємо на скорішому голосуванні, але винятково відповідно до норм закону», — заявив Помазанов.

Крім того, серед помічників нардепа присутній такий собі Олексій Юрійович Безуглий. Кажуть, що саме ця людина є містком між Андрієм Помазановим та одним із акціонерів «Опозиційного блоку», лідером відверто проросійського руху «Український вибір» Віктором Медведчуком.

Олексій Юрійович Безуглий є серед засновників ТОВ «Укренергоконсалтинг», що, в свою чергу, становить основу бізнес-імперії давнього соратника та бізнес-партнера Віктора Медведчука Григорія Суркіса. Подейкують, що саме вони і фінансують недешеву виборчу кампанію Андрія Помазанова. Але чи потрібен Рівному нардеп, який за гроші кума Путіна хоче знову потрапити у владу? Питання риторичне!

Джерело: https://blogs.uainfo.org/blog/Populizm_yak_golovnyj_diagnoz123456


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також