Поради як приготувати домашнє морозиво

304 0

Ми у соцмережах:

Поради як приготувати домашнє морозиво

Морозиво - один з улюблених смаколиків у дітлахів і багатьох дорослих. Воно освіжає у спекотні дні і радує приємним вершковим смаком. Додавання до його складу шоколаду, ягід, топінгів дозволяє урізноманітнити палітру відчуттів. Щоб не переживати за склад, цей холодний десерт можна приготувати самостійно. Якщо зацікавилися. то давайте розбиратися, як зробити морозиво вдома з молока. Для цього знадобиться силіконова форма, яку легко придивитися тут https://zapodarkom.com.ua/ua/category/silikonovye-formy-dlya-morozhenogo/. У наявності моделі різних видів, прості прямокутні і фігурні. Їх перевага у тому, що у порційних формах при заморожуванні не потрібно перемішувати масу.

Прості поради для вдалого результату

Перед тим як переходити до приготування, краще вивчити усі важливі тонкощі цього процесу. Перш за все, слід пам'ятати, то морозиво домашнє може мати різну консистенцію. Вона залежить від жирності використаного молока. М'який холодний смаколик можна одержати з жирних домашніх продуктів. Для легкого десерту краще підійде магазинне молоко з низьким відсотком жирів. На текстуру і смак впливають і різноманітні добавки:

  • крохмаль. Краще брати кукурудзяний. Допоможе у одержані приємної однорідної текстури;
  • цукрова пудра. Її доцільно використовувати замість традиційного “піску”. Це посприяє ніжній консистенції холодного дисерту;
  • алкоголь. Можна використовувати для морозива, яким будуть ласувати дорослі. Краще взяти ром чи коньяк. Додавання алкоголю зменшує вірогідність утворення кристалів;
  • лимонний сік. Потрібний натуральний, краще свіжовижатий. Він сприяє загущенню маси і одержанню приємної кремової текстури;
  • сухе молоко. Додає морозиву насиченого вершкового смаку, сприяє одержанню оксамитової текстури;
  • агар-агар або желатин. Традиційні загущувачі. Частіше їх використовують для одержання низькокалорійних десертів з молока мінімальної жирності.

Щоб одержати смачне домашнє морозиво, господині часто вводять до його складу різноманітні наповнювачі. У таких випадках пам'ятайте, що сиропи слід додавати до заморозки. Якщо ж хочеться доповнити смак шматочками фруктів, шоколадними дропсами чи подрібненими горіхами, то їх попередньо охолоджують і кладуть в майже застиглий десерт.

Зробити морозиво більш цікавим і оригінальним допомагають топінги і присипки. В залежності від власних уподобань можна обрати шоколадну глазур, кокосову стружку, сиропи, джеми і т. д. Однак не забувайте, що всі ці додаткові компоненти підвищують калорійність десерта.

Ще одна корисна порада стосується уже подачі домашнього морозива. Краще витягнути його з морозильника за декілька хвилин до того, як пропонували близьким чи гостям. Трохи підтавший десерт легше набирати спеціальною ложкою і формувати рівні красиві кульки.

Рецепти домашнього морозива

Детальніше перейдимо до розгляду питанния, як приготувати морозиво в домашніх умовах. Перш за все, слід підібрати найбільш цікавий для вас рецепт. При цьому звертайте увагу на основні інгредієнти і смакові добавки. Адже одним подобається насичений вершковий присмак, а іншим — шоколадний чи фруктовий.

Класичне морозиво з молока. Його основний плюс — просте приготування без використання вершків. Для цього рецепту краще обрати домашне жирне молоко. На кожну його склянку слід брати одне яйце і 2 столові ложки цукру. Також знадобиться ванілін. Переходимо до справи:

  • яйця з’єднати з цукром і розмішати до однорідности. Збивати масу не потрібно. Можна додати дрібку ваніліну;
  • додати молоко і перемішати. Суміш поставити нагріватися на невеликий вогонь. Не можна доводити її до кипіння, бо яйця звернуться;
  • нагріту масу зняти з плити і збити міксером до одержання стійких піків;
  • готове морозиво розлити по порційним формам і відправити у морозилку мінімум на 5 годин.

Важливо! Якщо маса буде застигати у загальній тарі, то її потрібно перші 2-3 години постійно перемішувати з інтервалом у 20-30 хвилин.

Пломбір. Особливість цього холодного десерту у підвищених показниках жирності. Завдяки цьому він відрізняється насиченим вершковим смаком. Порядок приготування:

  • 4 яєчні жовтки розтерти з 100 г цукрової пудри. Додати дрібку ваніліну чи пакетик ванільного цукру;
  • добре розігріти 200 мл молока (брати жирне) і тонкою цівкою додати до яєчної суміші. У процесі постійно перемішувати заготовку;
  • суміш підігріти але не кип'ятити. Залишити вистигати при кімнатній температурі. Після цього витримати її ще годину у холодильнику;
  • 400 мл холодних жирних (не менш ніж 30 %) вершків збити до пишних піків. Акуратно об'єднати обидві маси;
  • розподілити готове морозиво по порційним формам або заморожувати у загальній тарі. У останньому випадку прийдеться кожні 30 хвилин суміш збивати міксером. Робити це прийдеться 5-6 разів.

Фруктове морозиво. Відмінний низькокалорійний літній десерт. Для нього можна використовувати будь-які ягоди і фрукти. Міксуючи, легко створити власний оригінальний смак. Для приготування спочатку потрібно подрібнити 200 г обраних вимитих фруктів до стану однорідного пюре. Якщо є кісточки чи шкірки, то краще пропустити його через сито. У окремій посудині збити 100 мл вершків жирністю 20 % з 25 г цукрової пудри. Об'єднати маси і ретельно перемішати. Готове морозиво витримати у морозильнику 5-6 годин.

На допомогу домашньому кондитеру

Щоб урізноманітнити асортимент домашнього морозива слід завчасно потурбуватися про наявність на кухні необхідних додаткових інгредієнтів: шоколаду, топінгів, джемів. Також можуть знадобитися вінчики чи лопатки для перемішування. Якщо ваші кулінарні експерименти не закінчуються лише морозивом, то на кухне знадобиться кондитерський килимок силіконовий чи інші корисні аксесуари. Усе це краще купувати у спеціалізованих магазинах, як «ЗаПодарком». Тут лише актуальний для кондитерів асортимент якісної і безпечної продукції. Все необхідне легко замовити з доставкою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також