Пораненого на Житомирщині хлопчика доправили до Києва гелікоптером з Рівненщини

1705 0

Ми у соцмережах:

Пораненого на Житомирщині хлопчика доправили до Києва гелікоптером з Рівненщини

13 липня за допомогою гелікоптера Системи авіаційної безпеки МВС 9-річного жителя м. Новограда-Волинського з тяжким вогнепальним пораненням транспортували до столиці. Боротьбу за його життя продовжать медики Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит».

Близько 12:30 у м. Новограді-Волинському медичний реанімобіль екстреної медичної допомоги доставив пораненого 9-річного хлопчика на стадіон «Авангард», де приземлився гелікоптер спеціального авіаційного загону ДСНС України.

Екіпаж рятувальників сьогодні як раз брав участь у тактико-спеціальних навчаннях на Рівненщині, тому максимально швидко прибув у Житомирський регіон.Дитину та двох лікарів-анестезіологів для супроводу перемістили на борт гвинтокрилу. Вже за кілька годин хлопчик буде під опікою медиків Національної дитячої спеціалізованої лікарні МОЗ України «Охматдит».

Це саме той екстрений випадок, коли заради порятунку дитини підняті всі сили, засоби і можливості Міністерства внутрішніх справ. Ми зробили все від нас залежне, щоб допомогти врятувати дитину, - прокоментував начальник ГУНП в Житомирській області Юрій Олійник.

Правоохоронці затримали 43-річного військовослужбовця з Києва, який може бути причетний до вогнепального поранення 9-річного хлопчика.

“Було встановлено, що до завдання дитині вогнепального поранення причетний житель м. Києва, військовослужбовець, знайомий батька, який приїхав напередодні.

Попередньо, подія сталась унаслідок необережного поводження зі зброєю”, – повідомив начальник обласного управління поліції Юрій Олійник.

Під час обшуку в автомобілі і иянина виявили та вилучили зброю, у тому числі автоматичну, різнокаліберні боєприпаси та вибухонебезпечні речовини.

За даним фактом відкрили провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) ККУ. Вирішується питання про оголошення затриманому підозри за вказаною статтею.

Також розпочато кримінальне провадження за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також