Породіллі, яка померла у Володимирці, було 22. Поліція відкрила справу

14642 4

Ми у соцмережах:

Володимирецький пологовий будинок. Фото ілюстративне з сайту Polissya.net

Вчора ввечері у пологовому відділенні Володимирецької ЦРЛ померла 22-річна породілля. Позаминулої неділі, 30 вересня, вона народила другу дитину – доньку. Чому після пологів прожила лише кілька днів, тепер з’ясовуватимуть правоохоронці.

За попередньої інформацією, Ольга померла від сепсису. Родичі померлої уже написали заяву до поліції і та відкрила кримінальне провадження за ст.140 Кримінального кодексу України. Якщо вину медиків доведуть, за неналежне виконання своїх професійних обов’язків їх можуть засудити до двох років позбавлення волі та заборонити займатися медичною практикою.

Як повідомила речниця ГУ Нацполіції у Рівненській області Ольга Ангелова, жінка залишилася у пологовому, бо почувалася погано, за кілька днів у неї, як розповіли родичі померлої, почали розходитися шви.

В акушерському відділенні Володимирецької ЦРЛ смертю молодої породіллі шоковані. Медики запевняють, що після пологів жінка почувалася добре.

- Це перший за 20 років моєї практики такий випадок,- зазначає завідувач акушерського відділення Сергій Буравський. – Ми намагаємося знайти причину, співчуваємо рідним і нам самим боляче. Жінка була молода, це її друга вагітність. Смерть не пов’язана з пологами. Народила вона близько тижня тому. Без нагляду медиків породілля не залишалася. Але інфекція не давала про себе знати тривалий час. Коли почалися її прояви, на жаль, було запізно щось робити, хоча ми робили все можливе. Приїхала і бригада рівненських спеціалістів, але врятувати жінку, на жаль, не вдалося.

За словами п.Буравського, у жінки був нетиповий прояв інфекції. Є підозра, що це був сепсис. Уже створена комісія, яка має вивчити, що стало причиною зараження.

Померла, зазначимо, проживала з чоловікам у Мульчицях. З немовлям, на щастя, усе добре.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також