Порошенко віддав Рівненську область Гайдукевичу

11756 0

Ми у соцмережах:

Олексій Муляренко та Віталій Гайдукевич

У це мало хто вірив. Але трапилось саме так: Віталій Чугунніков та Олексій Муляренко, схоже, остаточно втратили шанс відновитись у владі за допомогою партії «Європейська солідарність». Перший етап перезавантаження Рівненської територіальної організації партії «Європейська солідарність» відбувся так як обіцяв Віталій Гайдукевич.

Минулого тижня кілька впливових у рівненському політикумі людей переконували мене, що «Віталій Семенович вже все порішав і буде керувати міською організацією партії «ЄС». Казали, що у нього вистачить зв’язків у центральному керівництві партії. І це була дійсно правда. Однак Порошенко вирішив інакше, віддавши ініціативу в руки Віталія Гайдукевича.

Як розповіли деякі учасники процесу, було проведено майже спецоперацію з перезавантаження. Поки Інна Дмитренко, яка вважається людиною Чугуннікова, офіційно приймала документи на вступ в партію, Гайдукевич проводив роботу серед рівненських, переважно молодих активістів. Щоб їхні документи на вступ не «загубились» десь у Рівному, їхні заяви на вступ перенаправляли напряму в столицю. Натомість документи, подані пані Інною, ретельно перевіряли. Як виявилось, недарма: переважна більшість заяв була від людей так чи інакше пов’язаних з Чугунніковим та його соратниками. Зрештою, коли у п’ятницю було проведено засідання президії «Європейської солідарності», то до лав партії прийняли 125 осіб. Там були переважно нові люди.

Але поза партією залишились не лише люди Віталія Чугуннікова. Так само в «Європейську солідарність» не прийняли людей начальника управління освіти міста Рівного Василя Харковця. Не прийняли людей, пов’язаних з Віталієм Ундіром та Олександром Корнійчуком. Немає людей, пов’язаних і з Олексієм Муляренком.

Власне, окрім екс-голови Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука, серед нових партійців «Європейської солідарності» можна знайти розробника правил з упорядкування вивісок і реклами у Рівному Павла Алєксевича. Ветерана АТО та одного з засновників “лікарняних клоунів” Тараса Обоїсту, координатора проекту «Рівне – місто дружнє до дитини» Олену Пінчук, заступника міського голови Острога Юрія Ягодку.

Очевидно, що боротьба за «Європейську солідарність» на Рівненщині ще не закінчена. Навряд чи напередодні місцевих виборів хтось так просто поступиться можливістю отримати шматок влади. Однак перший раунд у цій боротьбі на користь Віталія Гайдукевича. Тепер є лише два запитання. Чи вдасться йому розвинути успіх та завершити розпочате? Та де шукатимуть своє політичне майбутнє ті, хто залишився без партійного прапора «Європейської солідарності»?

Олексій КРИВОШЕЄВ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також