Порошенко випередив Трампа

2204 1

Ми у соцмережах:

Порошенко випередив Трампа

Президент Петро Порошенко привітав Еліну Світоліну з перемогою на підсумковому турнірі жіночої тенісної асоціації. З часу закінчення фінального поєдинку не минуло й години.

Мені невідомі тонкощі дипломатичного протоколу. Але здоровий глузд чомусь підказує: в тому разі, коли вирішальний матч виграла б американка Слоан Стівенс, президент США Дональд Трамп не став би її особисто вітати. І не тому, що американці менше цінують перемоги своїх спортсменів. Просто ці перемоги якось не корелюються з розкладом роботи їхнього президента. Ну справді, чи треба голові держави стежити за міжнародними спортивними турнірами, яких у світі щодня відбуваються сотні, аби встигнути оперативно привітати співвітчизників, які перемогли в одному з них?

Напевно, Петрові Порошенку не підказали, що в нас уже скоро 30 років, як не розвинутий соціалізм. Тоді держава за власний рахунок готувала спортсменів. Вони мали віддячувати за це перемогами, що свідчили про перевагу соціалізму над капіталізмом. У ті часи привітання чемпіонам від глави держави виглядали природно і вкладалися в рамки ідеології. Тепер же держава наша має до перемоги згаданої вище тенісистки лише один стосунок — вона є місцем її народження. Усім іншим наша феноменальна тенісистка завдячує лише собі, батькам і приватним спонсорам, які допомогли їй вийти на найвищий рівень майстерності. За перемогу Еліна Світоліна офіційно отримає 2 мільйони 209 тисяч доларів призових, із яких розрахується зі своїми тренерами, масажистами, консультантами, лікарями. А також оплатить оренду кортів і квартири в Лондоні, де постійно живе. З якого боку тут Порошенко?

Хіба що наш президент розуміє, що Еліну Світоліну у світі знають більше людей, ніж його. Тож хоче через це здобути хоч якийсь позитивний імідж. Але ж за кордоном оті привітання спортсменам від президентів ніхто не читає. Тож дарма Петро Порошенко так поспішав випередити Дональда Трампа.

Gazeta.ua


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також