Порошенко визнав поразку на виборах: йде з посади глави держави, але не з політики

2110 0

Ми у соцмережах:

Порошенко визнав поразку на виборах: йде з посади глави держави, але не з політики

Президент України Петро Порошенко після оголошення даних екзит-полу, які показали значний відрив між ним та Володимиром Зеленським, у своєму штабі дав прес-конференцію. На сцену Петро Порошенко підійнявся з дружиною.

«Дорога моя команда, дорогі співвітчизники, дорога Україно, дорогі українці по всьому світові, дорогі друзі, дорогі представники ЗМІ, - розпочав Петро Порошенко промову. – Ніколи не здавайся. Ніколи, ніколи, ніколи. Не здавайся у великому, не здавайся у малому, ні в значному, ні в дрібному, якщо це не суперечить честі та здорового глузду. Саме цими словами великого британця Вінстона Черчилля керувався завжди. Ніколи не здавайся, чув я у 2014 році, коли отримав від Януковича пограбовану країну, коли сунула російська біда, коли закордонні лідери телефонували не привітати з перемогою, а співчувати».

Петро Порошенко також додав, що фразу «ніколи не здавайся» чув і коли вирішив балотуватися вдруге і проти нього, за якого словами, вели брудну кампанію опоненти всередині країни та російська пропагандистська машина – ззовні.

«Результати екзит-полу дають підстави подзвонити моєму опонентові і привітати його, - зазначив Петро Порошенко. – Зробити так, як прийнято у цивілізованих європейських країнах. Я завжди маю пам’ятати, що завтра настане. 22 квітня нам треба об’єднатися і боронити країну, нам потрібні спільні зусилля. Вже наступного місяця я залишу пост глави держави. Так вирішила більшість українців – і я приймаю це рішення. Я піду з офісу, але я не йду з політики. Я буду боротися за Україну, бо наша команда має захистити ті здобутки, які ми з вами, спільно з українським народом, вибороли у надзвичайно складних умовах за останні п’ять років і які тепер поставлено, на жаль, під загрозу».

Петро Порошенко зазначив, що він та його команда захищатиме курс на членство у ЄС та НАТО, українську мову, українську православну церкву, реформи у медицині, децентралізацію і т.п.

Також Петро Порошенко зазначив, що підпише закон про функціонування української мови, якщо його прийме Верховна Рада наступного тижня.

Президент також критикував свого наступника, зокрема, заявивши, що «за підтримку на виборах з Коломойським розрахуються «ПриватБанком»

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також