«Порятунок чотирилапих» ловив безпритульних псів на Дубенщині

634 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

У Дубенському районі влада спільно з поліцією вирішили проблему бродячих собак.

Зі скаргами на агресивних безпритульних тварин неодноразово зверталися жителі села Крупець та інших населених пунктів громади і до керівника, і до поліцейського.

- Бувало, що люди телефонували і просили допомоги: зграї собак бігали вулицями та лякали не лише дітей, але і дорослих, — каже Роман Маркович, поліцейський офіцер громади. — І хоч бродячі тварини - це не зовсім компетенція поліції, але безпека громадян — в пріоритеті.

Тому керівництво громади разом із поліцейським офіцером взялись шукати шляхи вирішення цієї проблеми. Вивчивши та проаналізувавши досвід інших громад, знайшли організацію, яка взяла на себе зобов’язання відловити безпритульних тварин.

Днями фахівці організації «Порятунок чотирилапих» відловили 15 безпритульних собак. У подальшому тварин передадуть на утримання до притулків для належного догляду, повідомляє поліція Рівненщини.

Віталій Мошкун, голова Крупецької територіальної громади Дубенського району, наголошує, що спільний погляд на проблему безпеки та тісна взаємодія всіх зацікавлених у цьому суб’єктів дає позитивний результат задля благополуччя мешканців громади. 

Як ми вже повідомляли, фахівці громадської організації «Порятунок чотирилапих» ловили безпритульних псів в смт Володимирець і 1-2 травня це там робитимуть знову. З бюджету за одного пса їм платили 1800 гривень. Тварин вони забирають у притулок у Луцьк, там лікують та годують. У Володимирці вони зловили 18 псів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також