Посадили у тюрму солдата з Рівненщини, який мав конфлікт з офіцером

29209 0

Ми у соцмережах:

Посадили у тюрму солдата з Рівненщини, який мав конфлікт з офіцером

Три роки ув’язнення отримав солдат з Рівненщини, який самовільно полишив військову частину на Хмельниччині.

У вироку суду вказано, що рівненський захисник був відсутній 11 днів повідомляє zaxid.net.

Відповідно до пояснень захисника, той мав конфлікт із офіцером, оскільки йому не дозволяли перевестись у іншу частину, тому він вирішив поїхати додому.

 

«7 квітня 2022 року він залишив військову частину з дозволу комбата, який в телефонному режимі дозволив йому з товаришем поїхати додому на вихідні. В понеділок вони були на шикуванні, після цього вони зайшли до [офіцера]. Товариша він відпустив, а його почав запитувати чого він поїхав додому. Він (обвинувачений) просив перевестися, але не дозволили, внаслідок чого у нього з [офіцером] склалися неприязні відносини, він не витримав і поїхав додому, про що попередив сержанта. Більше з частини ніхто не дзвонив, не просив повернутися», – описав події чоловік.

Суд взяв до уваги пом’якшуючі обставини, зокрема, те, що чоловік воював під час АТО та має низку нагород. Водночас обтяжуючою обставиною стало те, що у 2018 році він вже мав судимість за аналогічне порушення.

Суддя Оксана Шевчик визнала чоловіка винним у самовільному залишенні військової частини та призначила йому три роки ув’язнення.

Зауважимо, що це пом’якшене покарання, оскільки санкція статті передбачає мінімум п’ять років тюрми.

Вирок поки не набрав законної сили, обвинувачений може подати апеляцію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також