Посадовиці, яка «заробила» на запчастині для РАЕС, загрожує чималий строк

895 0

Ми у соцмережах:

Посадовиці, яка «заробила» на запчастині для РАЕС, загрожує чималий строк

Судитимуть директорку приватної фінансово-промислової компанії, яка «заробила» на запчастині для Рівненської АЕС 800 тисяч гривень.

У ході розслідування було встановлено, що жінка, зловживаючи своїм службовим становищем, підробила офіційні документи під час постачання запасних частин до обладнання Рівненської АЕС.

Згідно з ними, для ремонту енергоблоків було поставлено й оплачено замовником клапан редукційний штуцерний, виробництва одного з українських підприємств. Проте, виявилось, що цей завод таких запчастин до дизель-генераторів взагалі ніколи не виробляв.

Таким чином жінка, розуміючи стратегічну важливість підприємства, свідомо пішла на злочин. Вона усвідомлювала, що будь-які неякісні чи несертифіковані запчастини можуть не лише завдати шкоди підприємству, а й призвести до значно гірших наслідків.

При цьому підприємиця ще й заволоділа понад 800 тис. грн, чим завдала матеріальних збитків ДП «НАЕК «Енергоатом» в особливо великих розмірах.

Пізніше цей «прибуток» директорка легалізувала, перерахувавши на власний рахунок в іншій банківській установі.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 Читайте також: Посадовиця «заробила» на запчастині для РАЕС понад 800 000 грн


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також