Поселення часів Київської Русі електрифікують

969 0

Ми у соцмережах:

Поселення часів Київської Русі електрифікують

Ще з настанням весни краєзнавець Юрій Ойцюсь організовує толоки, щоб впорядкувати місце на березі озера Басів Кут, де має з’явитися поселення древніх слов’ян. Допомагає у будівництві майбутньої туристичної родзинки й рівненська влада. З міського бюджету вже виділили більше 833 тисяч гривень, щоб підвести комунікації до відпочинкової зони.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Будівництво такого поселення — це дуже гарна ідея, яка мені подобається. Більше того, громадськість її цілковито підтримує. Тому ми допомагатимемо їм усім, чим зможемо.

Юрій Ойцюсь, керівник клубу історичної реконструкції «Оствиця»:

— За ці гроші має бути побудовано вхідний місток, підведено до городища воду й електрику. Адже комунікації дуже важливі. Також буде впорядковано територію. Те, що ми могли зробити власними силами, уже зроблено. Разом із тим, надіюсь, що ще встановлять сцену — вона матиме вигляд пенька. Сцена нам важлива тому, що ми організовуємо багато фестивалів, аби привернути увагу мешканців Рівного до Оствиці. На цей рік у нас ще заплановано лірофест. Хочемо, щоб на свято Покрови 14 жовтня до нас приїхали лірники та кобзарі з усієї України.

Нагадаємо, що Юрій Ойцюсь є ідейним натхненником проєкту будівництва поселення часів Київської Русі на двох гектарах в районі вулиці Марусі Чурай. Туристична атракція на березі Басівкутського озера має бути побудована за кілька років.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також