Пошту у Басів Куті закрили. Куди по пенсію іти?

561 0

Ми у соцмережах:

Пошту у Басів Куті закрили. Куди по пенсію іти?

Мешканці мікрорайону не задоволені тим, що на дверях поштового відділення на вул. Басівкутській тепер висить замок. Відвідувачів більше не приймають, всередині — порожньо. Як виявилося, поки що відділення закрили на ремонт. А ще дався взнаки «кадровий голод» — нема кому в ньому працювати. У 2019-му тут була схожа ситуація, але тоді все вдалося владнати — працівників знайшли. Як буде цього разу? — непокояться рівняни.

Олена Пушкарчук, рівнянка:

— Відділення поштового зв’язку неодноразово бажали закрити і все ж таки прийняли рішення — попри те, що це відділення працює одне на весь район Басів Кут. Перенесли обслуговування в центральну частину міста, у відділення на вулиці Соборній, 56. Раніше пенсійні виплати та інше здійснювали листоноші. Я могла спокійно отримати свої виплати, однак наразі мені (людині, яка має проблеми зі здоров’ям) та іншим, в тому числі людям похилого віку, необхідно самостійно вирішувати це питання.

На гарячій лінії мені відповіли: «То приїдьте і візьміть — листоноші немає на ваш район». Питання до місцевої влади — для чого закрито поштове відділення, яке обслуговувало велику кількість людей?! Для того, щоб скоротити кількість робочих місць чи отримати хорошу земельну ділянку «під забудову»? Чому я, людина з обмеженими можливостями, не маю доступу до отримання виплат від держави?!

Анатолій Чугуєвець, міський депутат від цього округу:

— Басівкутці мені вже телефони «пообривали», бо для багатьох це дуже непроста ситуація. Адже тепер по пенсію їм треба їхати в центральне відділення, а це не всім легко. Наприклад, у будинку на вул. Залізничній мешкає дві людини з інвалідністю, які взагалі з хати не виходять, як їм бути? Я намагався дізнатися про цю ситуацію у Рівненській дирекції «Укрпошти», звернувся й до Києва. Мені повідомили, що відділення тимчасово закрили на ремонт, а поки шукатимуть на роботу в це відділення начальника та листоношу. Тож про закриття не йдеться, навпаки, хочуть зберегти. У мене немає підстав вважати, що на цю землю хтось зазіхає, та й для цього знадобилося би пройти довгу процедуру погоджень та аукціонів. Конкретного терміну закінчення ремонту мені не назвали. Люди ж сподіваються, що відділення зможе відновити свою роботу.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також