Поскаржилася, що депутат Рівненської облради встановив напис «Грушвиця» з помилкою

2350 0

Ми у соцмережах:

Роман Стасюк, фото ITV

Керівниця Великоомелянської громади Алла Карпюк поскаржилася до комісії з питань регламенту Рівненської обласної ради. Голова громади просить, щоб депутатський корпус вплинув на свого колегу, депутата-радикала Романа Стасюка. Він проживає у селі Грушвиця, яке є частиною громади, та активно займається там благодійністю. Нещодавно депутат власним коштом при в’їзді у село встановив інсталяцію з написом «V Hrusvice красіво». Інсталяція, каже місцева влада, гарна, проте напис виконано з помилками. Тому й просить депутата його прибрати, а той відмовляється.

Роман Стасюк, депутат Рівненської обласної ради:

— Я за власний кошт роблю дуже багато справ. Однак сільська рада звинуватила мене у тому, що я незаконно зробив благоустрій на сільському кладовищі. До мене звернулися священники з проханням зробити навіс на кладовищі, щоб у спеку та дощ можна було без перешкод здійснювати обряди. Окрім цього, я зробив пішохідні доріжки та розпланував майбутні поховання, щоб людям було зручно. Вважаю, що зробив гарно. По-друге, місцева влада закидає мені, що я незаконно встановив пам’ятний знак видатному польському письменнику Чеславу Янчарському, який жив у Грушвиці. Третім пунктом звинувачень є встановлення мною інсталяції «V Hrusvice красіво». Більшість мешканців села мене підтримують. Однак, на мою думку, місцева влада шукає якийсь привід, щоб відволікти увагу селян від проблем населеного пункту.

Алла Карпюк, голова Великоомелянської сільської ради:

— Направили звернення до обласної ради, щоб вони вплинули на свого депутата. Адже до нас надходять масові звернення мешканців громади, що був встановлений напис, який є неправильним та має орфографічні помилки. Однак ми жодного дозволу на його встановлення не давали. Тому дали депутату термін, щоб він сам усунув порушення. Якщо депутат не виконає наше законне прохання, то будемо діяти відповідно до закону. Тобто будемо його демонтовувати та віддамо депутату всі ці букви, які є його власністю. Щодо робіт на кладовищі, то вони теж були проведені без дозволу.

Цікаво, що на місцевих виборах Алла Карпюк змагалася з Ориславою Стасюк за те, хто стане головою громади. За першу кандидатку проголосували 1186 виборців, а за дружину депутата — 516 виборців.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також