Послиня Франції заявила про тиск на французькі підприємства на Рівненщині

2829 4

Ми у соцмережах:

Послиня Франції заявила про тиск на французькі підприємства на Рівненщині

Ізабель Дюмон, послиня Франції в Україні, сьогодні перебуває з візитом у Рівному. Головна ціль поїздки – відкриття «Французької весни», проте заодно пані Дюмон провела зустріч з керівництвом області та міста.

Під час розмови з міським головою Володимиром Хомком Ізабель Дюмон на його прохання про налагодження бізнес-контактів із французькими інвесторами відповіла, що поки що не рекомендуватиме бізнесменам інвестувати -- через безліч проблем, які існують у державі.

Додала, що як тільки проблеми будуть вирішені, вона зробить все для того, щоб залучити французькі інвестиції в Україну.

- У Рівненській області є два великі французькі підприємства (Клесівський кар'єр нерудних копалин "Технобуд", який входить до компанії "Лафарж", та ПрАТ "Консюмерс-Скло-Зоря" - РЕД.), які мають проблеми вже протягом кількох років, - зазначила послиня. – Йдеться про підприємства, на яких працює близько 600 людей. Одне з них належить до найбільших платників податків у регіоні. У першу чергу, виникають проблеми з отриманням дозволів. Я постійно розмовляю про ці проблеми і з місцевою владою, і з центральною у Києві, тож є велика надія, що державні органи влади зможуть знайти вирішення цих проблем, щоб підприємства змогли залишитися у регіоні. Тим паче, що вони готові інвестувати ще більше в економіку області. Але для цього інвестиційний клімат має бути більш сталий.

Пані посол зазначила у коментарі РВ, що згадані підприємства зверталися до посольства по допомогу через тиск місцевої влади на них. Зазначила, що краще про суть проблеми розкажуть безпосередньо самі підприємства.

- Ми намагаємося тримати зв’язок з місцевою владою, щоб вирішити проблеми. Поки що нам це не вдалося. Але моя каденція ще триватиме півтора року, - зазначила послиня.

Пані Дюмон приїхала до Рівного з радниками

Додамо, що міський голова Рівного попросив посольство допомогти з організацією бізнес-форуму у Рівному, на який би приїхали потенційні французькі інвестори. Пообіцяв зі свого боку, що місцева влада зробить найкращі інвестиційні умови для них та згадав про французького бізнесмена, який у Рівному відкрив невелике підприємство та виготовляє контейнери для сміття. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також