Послом в США від України поїде уродженка Рівного

1912 0

Ми у соцмережах:

Послом в США від України поїде уродженка Рівного

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Оксани Маркарової, яка народилася в Рівному, Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполучених Штатах Америки.

 Вітаючи Оксану Маркарову з призначенням, глава держави зазначив, що її кандидатура має три ключові переваги: патріотизм, високий фаховий рівень та дуже позитивне сприйняття у США.

«Переконаний, що ці три чинники є формулою успіху для зміцнення стратегічного партнерства України та США», – сказав Володимир Зеленський.

Глава держави наголосив, що пані послу необхідно зосередитися насамперед на налагодженні ефективного діалогу з адміністрацією нового Президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена. Також необхідно активно працювати з Конгресом США, підтримувати постійний діалог із законодавцями та зміцнювати двопартійну підтримку України.

Володимир Зеленський акцентував увагу на важливості залучення США до процесу врегулювання на Донбасі, а також до зусиль з деокупації Криму.

Окрему увагу Президент приділив необхідності посилення санкцій Сполучених Штатів проти Росії, зокрема щодо проекту «Північний потік – 2».

Принципово важливою є й підтримка Вашингтоном євроатлантичного курсу України, передусім у питанні ухвалення рішення НАТО щодо надання Україні ПДЧ.

Також, за словами Глави держави, серед основних завдань нового Посла України у США – сприяти продовженню підтримки з боку Сполучених Штатів внутрішньої трансформації нашої держави для покращення добробуту українських громадян.

«Також я впевнений, що Оксана Маркарова покаже приклад у розвитку економічної дипломатії: у залученні прямих іноземних інвестицій в Україну, у просуванні українського експорту та відстоюванні інтересів українського бізнесу, що є особливо важливим питанням для всіх наших дипломатичних представників і чого я від них вимагаю», – сказав Президент.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також