…Посміялися з премії

1647 0

Ми у соцмережах:

…Посміялися з премії

Вже не дорікають поганими дорогами депутату від Партії регіонів Анатолію Юхименку, адже він звільнився з посади керівника служби автомобільних доріг. Нині пан Юхименко сам має нагоду повоювати за те, щоб комусь краще жилося. І переймається проблемами звичайних працівників обласної ради — відстоює, щоб їм премії підвищили. А то після того, як голова ради Олександр Данильчук разом зі своїми заступниками забирає значну частину преміального фонду, простим службовцям у виконавчому апараті залишається мізер.

— Керівництво обласної ради зазвичай отримує премію в розмірі 60% від окладу, а апарат облради — лише 10%, — розповів Юхименко. — Я хотів би, щоб депутати проголосували за мою пропозицію, щоб працівники виконавчого апарату і керівники ради отримували однакові премії. Олександр Данильчук одразу ж парирував удар: — Є постанова Кабміну про встановлення премій, нею і користуємося. — В тій постанові було вказано, що премії є розміром до 60%. А ви слово «до» забрали й визначили собі й заступникам 60%-ву премію, — наполягав на своєму Юхименко. Голова облради, схоже, був у гарному настрої, бо почав у відповідь жартувати, а потім заявив: — Ставлю на голосування рішення про те, щоб всім — і керівництву, і працівникам апарату встановити премії по 100% від окладу. Анатолій Юхименко намагався уточнити свою пропозицію, щоб премії в межах бюджету розподілялися рівномірно, однак Данильчук лише посміхався та був незворушним: — Ставлю на голосування рішення про 100% премію. Депутати натиснули кнопки — на табло висвітилося: «Рішення прийнято», зал вибухнув від сміху. Втім, після сесії голова облради запевнив, що рішення депутатів виконувати не буде, сказав, що є відповідна постанова Кабміну і діяти всупереч їй не збирається. Валентин Крока, заступник голови облради, так пояснив нюанси у виплаті преміальних: — Є дві постанови Кабінету Міністрів про преміювання керівництва облради і про преміювання працівників виконавчого апарату. Так, якщо для кадрів апарату вказана премія не менше 10%, то ми їм даємо і 10%, і 30%, і навіть 80% від окладу. Все залежить від наявності коштів. Якщо їх немає, то і премій нікому не даємо, навіть керівництву. Скажімо, торік ми могли виділяти премії десь раз у квартал. Цього року буде рідше, адже вакансії в нас усі зайняті, відповідно, коштів на такі видатки менше.

Довідка «РВ» Оклад голови обласної ради становить 5312 грн., заступника — 4316 грн., начальника відділу виконавчого апарату — 1568 грн., головного спеціаліста — 1015 грн.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також