Посол Ізраїлю пояснив, навіщо запровадили спецдозволи для в`їзду українців

1003 0

Ми у соцмережах:

Посол Ізраїлю пояснив, навіщо запровадили спецдозволи для в`їзду українців

Ізраїль не скасовував дію Угоди про безвізовий в'їзд для туристів, а прохання заповнити анкету та отримати спецдозвіл на виліт є тимчасовим заходом, щоб впорядкувати в'їзд біженців та репатріантів з України.

Про це у Facebook повідомив посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський. Питання про заповнення анкети, а також квоти на приїзд біженців буде розглянуто ще через два тижні.

- Ізраїль готується прийняти десятки тисяч репатріантів з України — по суті, біженців, які мають право на репатріацію за законом про повернення. Ізраїль — єврейська демократична держава, і наш пріоритет - прийом біженців, які мають право на репатріацію. Саме на це будуть спрямовані основні ресурси держави, — зазначив Бродський.

Він заявив, що особи, які не мають права на репатріацію, але мають близьких родичів в Ізраїлі, зможуть отримати статус біженця. На них не поширюється квота, визначена МВС на найближчі два тижні. Посол також наголосив, що Ізраїль засуджує російську агресію, підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

- Ми (вперше) не лише підтримали резолюцію ООН, яка засуджує напад на Україну, а й стали її співавтором. Усім, хто каже, що Ізраїль "сидить на паркані", раджу порівняти позицію Ізраїлю у 2014 році й зараз. Ізраїль не є стороною конфлікту, але чітко визначив, на чиєму боці він знаходиться, — заявив Бродський. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також