Постоловський пішов першим і виграв

2042 0

Ми у соцмережах:

Постоловський пішов першим і виграв

У четвер з самого ранку Руслан Постоловський пішов на виборчу дільницю. Він першим вкинув у ще порожню скриньку для голосування бюлетень із прізвищами претендентів на посаду ректора Рівненського державного гуманітарного університету. Серед трьох прізвищ кандидатів було і його. І не важливо, за кого голосував Постоловський, який очолював університет останні 16 років, бо результат голосування все одно був прогнозованим.

Постоловський вибори ректор РДГУ Постоловський обійшов двох своїх суперників з величезним відривом, набравши 78% голосів — за нього проголосували 1127 тих викладачів та студентів, які мали право обирати. За доктора політичних наук Максима Гона, з яким пов'язували сподівання на прогресивні зміни в університеті, проголосували лише 157 виборців. А за професора Миколу Бордюка — 50. Ще 33 виборці не підтримали жодного з кандидатів. Андрій Шидловський, заступник голови виборчої комісії:

— Першим із кандидатів на посаду ректора голосував Руслан Постоловський. Потім він залишився у залі спостерігати за виборчим процесом. Зранку голосували переважно викладачі, перед обідом — студенти. Готувалися до виборів ректора ретельно — з грудня, відколи був оголошений конкурс на цю посаду. Проте занять у день виборів в університеті не скасовували.
Жодних порушень під час виборів спостерігачі не помітили. Але дехто сподівався не стільки на перемогу іншого кандидата, як на те, що відсоток підтримки викладачами та студентами п. Постоловського хоча б не буде таким великим. Пояснюють цей "відрив", зокрема, відданістю ректору викладачів старшого віку, які не хочуть і навіть бояться змін. Андрій Токарський, представник ГО "Опора", яка спостерігала за виборами, поділився у соцмережі:
— Є два моменти, які мене просто вбивають. Старші викладачі-чоловіки спочатку роблять коло, щоб потиснути руку претенденту на посаду ректора Постоловського, а вже потім повертаються та йдуть голосувати. І інший момент — це коли старші викладачі приходять і вітають того ж кандидата зі святом. Коли вже закінчиться цей "совок"?
Руслан Постоловський:
— Мої конкуренти, а особливо Максим Гон, вели брудну боротьбу за посаду ректора. До того ж, передвиборчу кампанію вони розпочали за два місяці до офіційного оголошення про відкриття конкурсу на цю посаду. Я ж почав її вчасно. Єдине, що сказав, — вірю в свій колектив. Підсумок цього — результат виборів. Проте і на конкурентів зла на не тримаю. Вони і далі працюватимуть в університеті, бо хороші педагоги. До мене уже приходили студенти і запитували, які зміни відбудуться в університеті. Планів багато. Зокрема, замість факультетів будуть інститути, а на керівні посади призначатиму молодь. Нині чекаю, доки договір зі мною підпише міністр освіти і науки України.
Анастасія АДАМЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також