«Потрібен запобіжник», щоб землю юних натуралістів не вкрали

1037 0

Ми у соцмережах:

Станція юних натуралістів розташована в історичній будівлі, а територія закладу доволі велика — її площа понад 7 гектарів.

Обласна рада вирішила об’єднати в центр патріотичного виховання три позашкільні заклади. Та звільнивши керівників, зекономити 2 мільйони. Усе це, запевняють — для оптимізації роботи. Багато хто не вірить — підозрюють, що є зацікавленість до приміщень та землі, якими ці заклади володіють.

Марина Пашковська, заступник директора департаменту освіти Рівненської ОВА:

— Коли ми проаналізували діяльність тих гуртків, то виявилось, що їхня реальна відвідуваність на рівні 50%. Тобто дитина записується на гурток, ходить місяць-два і все. На нашу думку, позашкільна освіта має бути системним процесом. Наприклад, є така школа бізнесу. Діти там навчаються шість років, отримують і набувають профорієнтації. Однак у нас частина дітей відвідує гуртки лише на папері. Тому потрібно створити новий імідж якісної позашкільної освіти. Також нам важливо додати реабілітаційний напрямок. Загалом об’єднання не вплине на роботу гуртків. Усі гуртки будуть збережені, а педагоги залишаться працювати.

Андрій Карауш, голова Рівненської облради:

— Про яке знищення мережі закладів позашкільної освіти можна говорити, якщо ми лише скоротимо дві посади директорів, п’ять посад заступників, а ще бухгалтерів та діловодів.

Олександр Процюк, депутат Рівненської облради з опозиційної фракції «ЄС»:

— Нам розповідали, що рішення про об’єднання є лише першим кроком великої оптимізації галузі. Однак є побоювання, що зробивши цей перший крок, депутати дали зелене світло для земельних питань. Існує думка, що за ширмою цього питання стоїть ще земельне по вулиці Чорновола, де знаходиться станція юних натуралістів.

Віталій Коваль, голова Рівненської ОВА:

— Стосовно землі й побоювання депутатів. Потрібно не говорити, а перейти до діла. Йдеться про те, щоб депутати виділили межі земельних ділянок усіх закладів позашкільної освіти. Адже поки межі не виділено, то можуть з’явитися умільці, які захочуть по клаптику вкрасти землю. Забудовники у нас дуже хитрі. Тому депутатам треба встановити запобіжники.

Богдан СЛОНЕЦЬ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також