Потрібні мільйони, щоб відремонтувати бомбосховища у Рівному

1262 0

Ми у соцмережах:

Бомбосховище на території колишнього радіозаводу може вмістити 4 тисячі осіб

Міський голова Рівного Олександр Третяк розпорядився, щоб управління надзвичайних ситуацій перевірило, чи в належному стані бомбосховища та протирадіаційні укриття в Рівному. Такі перевірки проводять щороку навесні, і щоразу висновок один: не готові.

Управління перевірку ще не розпочало, про його начальник Руслан Демуров очікує, що її результати будуть такі ж, як і торік:

— У Рівному — 197 бомбосховищ. Більшість з них — в занедбаному стані, дуже часто підтоплені. Відповідальність за це несе балансоутримувач. Відповідно до законодавства повпливати на те, наскільки сумлінно балансоутримувач ставиться до свого обов’язку, ми не можемо. Закон на їхній стороні. Ми навіть перевірку без їхнього на те погодження здійснити не можемо. Звісно, є такі бомбосховища, які перебувають в оренді і за якими дивляться. Наприклад, в одному, на Театральній, знаходиться стоматкабінет, в іншому, на Соборній, продають штучні квіти. Туди вкладено багато коштів, і вони в хорошому стані. Так само інститути, на балансі яких перебувають такі ж об’єкти, зазвичай утримують їх в задовільному стані. В місті таких лише півсотні. Інші перебувають на балансі управління комунальною власністю міста, управління освіти, управління охорони здоров’я. На те, щоб привести ці бомбосховища до нормального стану, потрібні мільйони гривень, які нереально виділити з міського бюджету.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також