Повернення генерала

2880 0

Ми у соцмережах:

Повернення генерала

Учора в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації було напрочуд людно. Зібралися і чиновники, і підприємці, й журналісти. Це й не дивно — у центрі загальної уваги присутніх було представлення нового керівника області. Почесну місію виконував віце-прем’єр Іван Кириленко, який зазначив, що «Тернопілля — область проблемна, але є великі резерви». Щоб ті резерви відшукати, кращої кандидатури ні прем’єр Янукович, ні Президент Кучма не знайшли від начальника (вже тепер колишнього) УМВС у Рівенській області генерал-майора міліції Михайла Цимбалюка, який і став головою Тернопільської облдержадміністрації.

Учора в приміщенні Тернопільської облдержадміністрації було напрочуд людно. Зібралися і чиновники, і підприємці, й журналісти. Це й не дивно — у центрі загальної уваги присутніх було представлення нового керівника області. Почесну місію виконував віце-прем’єр Іван Кириленко, який зазначив, що «Тернопілля — область проблемна, але є великі резерви». Щоб ті резерви відшукати, кращої кандидатури ні прем’єр Янукович, ні Президент Кучма не знайшли від начальника (вже тепер колишнього) УМВС у Рівенській області генерал-майора міліції Михайла Цимбалюка, який і став головою Тернопільської облдержадміністрації. Таким чином, Цимбалюк став другим поспіль генералом міліції, який посів високе державне крісло після свого перебування на Рівенщині. Як відомо, два роки тому його попередник Анатолій Француз очолив Волинську облдержадміністрацію, пізніше «перетягнувши» до Луцька членів своєї рівенської команди. Коментарі з прес-служби обласного УМВС поки що надзвичайно лаконічні. Відомо лишень, що обов’язки начальника управління тимчасово виконує Федір Бортняк, про кандидатуру «постійного» нового головного міліціонера області ще не повідомляється. Минулого четверга Леонід Кучма своїм указом за поданням Віктора Януковича звільнив попереднього керівника Тернопільщини Івана Курницького. Прем’єр обурився, що Курницький відправився в закордонне відрядження в той час, як в області тривають роботи з ліквідації наслідків буревію. А вже у п’ятницю уродженець Тернопільщини Михайло Цимбалюк побував у Києві, де, очевидно, і пройшов співбесіду з першими особами держави. — Хочу заявити, що зроблю все залежне від мене, аби виправдати велике довір’я прем’єр-міністра нашої держави і Президента, — відзначив у вчорашній промові в облдержадміністрації Михайло Цимбалюк. — Я хотів би сказати, що завжди легко критикувати, а важче — працювати. Я зроблю так, щоб ми менше займалися першим, а усі зосередилися на другому. Я буду продовжувати те все хороше, що було розпочате моїм попередником, і докладу усіх зусиль, щоб залишити хороший слід на цій нелегкій і відповідальній державній посаді. Під час виступу пан генерал навіть обмовився фразою «у нас на Рівенщині» й отримав зауваження від віце-прем’єра Кириленка. — Знаєте, найтяжче зараз мені буде звикнути говорити «у нас на Тернопільщині» і «в них на Рівенщині», — зізнався у відповідь Цимбалюк. — А все тому, що ця земля — Рівенщина — багато чого мене навчила , я здобув там певний досвід, який обов’язково перенесу сюди.

З редакційного досьє Михайло Михайлович Цимбалюк — 1964 р.н., генерал-майор міліції. У 1988 році закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут. У 1998 закінчив Міжрегіональну академію управління персоналом за спеціальністю «юрист». Із 26 липня 1999 року — член-кореспондент Міжнародної кадрової академії (член Європейської мережі ЮНЕСКО). У жовтні 2001 року закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «правознавство» та здобув кваліфікацію магістра. Нагороджений відзнакою МВС України «Хрест Слави», нагрудними знаками «За відзнаку в службі» І-го та ІІ-го ступенів, почесним знаком МВС України, медалями та відзнаками Святої Церкви. До призначення у травні 2002 року начальником управління МВС України в Рівенській області працював на посадах начальника автогосподарства, начальником Державтоінспекції, заступником начальника УМВС України в Тернопільській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також