Повернули землю добровільно

969 0

Ми у соцмережах:

Повернули землю добровільно

Здолбунівська місцева прокуратура пред’явила до суду позов про визнання недійсним договору оренди та повернення до комунальної власності земельної ділянки площею 2 га, що розташована у с. Франівка Гощанського району. Її вартість становить понад 2,3 млн гривень.

Підставою для реагування та захисту інтересів держави і громади став установлений факт незаконної передачі у 2017 році органом місцевого самоврядування цієї землі в користування товариству з обмеженою відповідальністю без розроблення та затвердження відповідної технічної документації та без визначення нормативної грошової оцінки землі, що є порушенням вимог Закону України «Про оренду землі». 

Під час судового розгляду даного позову сторони погодилися із вимогами і доводами прокуратури та добровільно розірвали оспорюваний договір, а також товариство з обмеженою відповідальністю добровільно повернуло за актом здачі-приймання земельну ділянку в комунальну власність. Отож провадження у справі закрито.
Таким чином за принципового реагування органів прокуратури повернуто громаді 2 га землі вартістю 2,3 млн гривень, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також