Повідомили після того, як на Володимиреччині розікрали ліс

3648 0

Ми у соцмережах:

Повідомили після того, як на Володимиреччині розікрали ліс

Селяни поскаржилися обласній владі, що хтось активно пиляє ліс у Володимирецькій громаді. Під час перевірки виявилося, що про колишній колгоспний, а тепер — нічийний ліс усім давно було відомо. Але за ці роки його розікрали настільки, що лише на засадження ділянок, на яких залишились лише пеньки, у лісників піде кілька років.

За розпорядженням голови Рівненської обласної військової адміністрації створено комісію, яка має обстежити 10 тисяч гектарів лісу. За місяць комісія з районних чиновників, правоохоронців та екологів уже нарахувала 25 тисяч пеньків.

Юрій Козярець, заступник голови Вараської РВА:

— Цей ліс розміщений у межах Володимирецької громади в районі сіл Половлі, Воронки, Степангород та Хіночі. Раніше він належав колгоспу, а тепер — нічийний. Місцеві називають цей ліс селянським, бо його ніхто не охороняє. Під час перевірки комісія виявила місця, де ліс масово вирізали. Є такі ділянки, де ліс повністю вирізано.

Найбільша проблема зараз у тому, що деревину, яку можна було здати до лісопильні, люди забирали, а гілки залишали. Це небезпечно, бо може призвести до великих пожеж. Адже деякі будинки селян розташовані поміж дерев.

Ні для кого не секрет, що до цих незаконних рубок причетні самі селяни. Адже це своєрідний заробіток. Ліс ріжуть, і з нього в основному роблять дошки. Але, на мою думку, боротися потрібно не з людьми, а з незаконними пилорамами. Якщо не буде попиту, то й ніхто різати лісу не буде.

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства Рівненщини додали, що зараз взяли цей ліс під свою охорону, а візьмуть на баланс лісгоспу лише після перевірки того, скільки було зрізано дерев.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також