Повія з «органів»

7157 4

Ми у соцмережах:

Повія з «органів»

Громадянин Німеччини Геннадій Бутерус офіційно займається у Рівному будівельним бізнесом, очолюючи підприємство «Еко Валь». Робить це настільки успішно, що має досить вільного часу на благодійність у вигляді пошуку роботи за кордоном для молодих українок. 52?річний німець готовий все кинути і повезти до Німеччини першу-ліпшу рівнянку, з якою зовсім випадково познайомиться у хвилини відпочинку від будівельних робіт. Просто так, аби зробити своїй новій знайомій приємне. Принаймні саме так все виглядає, коли послухати адвоката пана Бутеруса.

Насправді ж маємо щось дуже схоже на те, що у нас сором’язливо називають «торгівлею людьми», тобто постачання за кордон українських повій. Жінок, яких везуть туди для нелегкої сексуальної діяльності, ніхто ночами по вулицях не ловить — вони самі шукають тих, хто б ними «поторгував». Цього разу потенційна повія, або «жертва торгівлі людьми», виявилася 22-річним агентом чи то поліції, чи то СБУ, яка мала упіймати німця «на гарячому», таємно записуючи усі розмови із добрим німецьким дядечком.

Їх разом вивели із автобуса, що прямував до Німеччини, на українському кордоні. Геннадія Бутеруса затримали, і тепер він на час слідства під нічним домашнім арештом. Чим займається його «випадкова знайома» — нам невідомо. Інакше ніяк — вона ж «агент».

Марія Лук’янова, адвокат підозрюваного:

— Вирішувати, винен він чи ні, буде суд. Але ця людина дуже давно займається підприємницькою діяльністю на Рівненщині. До цього випадку підприємець узагалі не мав жодних проблем із законом. Взагалі смішно називати цю дівчину потерпілою. Адже вона сама шукала знайомства із моїм клієнтом. Під час бесід просила, щоб він допоміг їй знайти роботу за кордоном. Коли їй було запропоновано працювати фізично, скажімо, на підприємстві чи продавцем, то вона відмовилась. Сказала, що там мало платять. Прямих розмов, що вона має працювати саме проституткою у борделі, не було. Дівчина просила підшукати їй таке місце, щоб вона працювала робітницею в якогось заможного німця, а там вона з роботодавцем уже самостійно домовиться.

У суді слідчий припускав, що дівчину за кордон вивозили незаконно. Однак пояснити, у чому полягає ця незаконність, він не міг. Адже силою за кордон дівчину ніхто не тягнув, не зв’язував та не віз у багажнику в машині. Вона добре знала, куди їде. В той час у автобусі перебувало близько 30 осіб. Однак на пункті пропуску, коли автобус перевіряли прикордонники, їх двох попросили вийти з автобуса до спеціальної кімнати, а там уже чекали СБУшники разом із поліцейськими. Складається враження, що усе це спеціально влаштували. Схожими методами у нас борються з корупцією, коли поліцейські спочатку затримують людину, щоб мати гарні показники із розкриття перед керівництвом, а потім затриманого відпускають.

Кумедним є й те, чому дівчину вважають потерпілою. Усе зводиться до того, що слідство посилається на її безпорадний стан. Безпорадність полягає у тому, що вона має на утриманні дітей і хоче більше заробляти. Якщо так говорити, то усім матерям-одиночкам в Україні можна надати безпорадний статус. Впевнена, з такими доказами усі звинувачення швидко розсиплються у суді. Після цього уже ми готуватимемо до правоохоронців зустрічний позов про відшкодування заподіяної моральної шкоди.

Рівненській міський суд обрав Геннадію Бутерусу запобіжний захід у вигляді нічного арешту. Його звинувачують у частині 2 статті 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Затримання проводив спеціальний відділ поліції із протидії торгівлі людьми та оперативники Служби безпеки України.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також