Повністю автономна електромережа: перемикання на різні джерела постачання струму за допомогою АВР

898 0

Ми у соцмережах:

Повністю автономна електромережа: перемикання на різні джерела постачання струму за допомогою АВР

Генератор приходить на допомогу, коли в основній мережі трапляються перебої з постачанням електроструму. Зручно мати у приватному господарстві, заміському котеджі, на фермі, виробництві автономний засіб живлення, який у разі аварії чи несприятливих погодних умов забезпечить роботу необхідного обладнання. Та що робити, коли в такий непередбачуваний момент поряд немає людини, яка могла б запустити роботу генератора?

Проблему автоматичного перемикання на резервне джерело живлення без участі оператора вирішує автоматичний запуск генератора, або автоматичне введення в резерв (АВР). Різноманітні моделі такого обладнання ви знайдете за посиланням https://220volt.com.ua/avtomaticheskij-zapusk-generatora на сайті інтернет-магазину 220 Volt.

Як обрати модель АВР: поради для всіх

Обладнання для автоматичного запуску має низку «індивідуальних» характеристик, на які слід звертати увагу під час вибору моделі для конкретного випадку. Водночас є загальні рекомендації, актуальні для всіх АВР:

1. Якщо встановити АВР, то незалежно від джерела живлення (основного чи резервного) весь струм буде проходити через нього. Тож передусім увагу слід звертати на максимальний струм електростанції. Щоб запобігти перенавантаженням, відповідний показник обладнання автоматичного запуску має бути дещо вищим.

2. Потужність навантаження АВР залежить від того, скільки «користувачів» буде під’єднано до резервного живлення і наскільки потужним буде обладнання. Якщо про вимкнення основної мережі й увімкнення генератора відомо, то навантаження на електросистему об’єкта можна зменшити, від’єднавши непотрібні електроприлади. Автоматичне введення у резерв у такому разі можна обрати з меншою потужністю, ніж генератор, і таке обладнання коштуватиме дешевше.

Однак про перебої в електропостачанні не завжди відомо користувачам. Цілком можливо, що саме під час роботи автономного джерела через незнання або у зв’язку з нагальною потребою виникне необхідність задіяти потужні прилади. Тоді АВР із показником навантаження, меншим за відповідний показник генератора, не витримає, і електрострум зникне зовсім. У таких умовах, для створення заділу, ліпше обрати більш потужну модель. Вона коштуватиме дорожче, однак гарантуватиме безперебійну надійну роботу.

3. Вибір автоматичного введення резерву з певною кількістю фаз залежить від фазності генератора і мережі.

Додаткові переваги встановлення обладнання для автоматичного введення у резерв

Автоматика, крім запуску генератора, має низку корисних додаткових функцій:

— підтримує заряд акумуляторної батареї;

— захищає генератор від перенавантажень: вимірює його частоту під час роботи і вимикає двигун у разі перевищення гранично допустимих показників;

— підраховує час роботи генератора;

— керує стартером, де запрограмована кількість спроб запуску;

— вимірює навантаження у міській електромережі;

— керує паливним клапаном, глушником і повітряною заслінкою.

Більш докладну інформацію та індивідуальну консультацію щодо вибору обладнання, яке відповідатиме саме вашим потребам, отримайте від спеціалістів магазину 220 Volt.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також