Повторно заморозили м’ясо? Процес окислення вже розпочався...

162 0

Ми у соцмережах:

Повторно заморозили м’ясо? Процес окислення вже розпочався...

І що корисного залишиться в тому м’ясі, якщо його багато разів розморожувати? Цей скепсис не безпідставний. Але експерти вважають, що м’ясо все ж можна повторно заморозити — це буде безпечно, якщо знати певні нюанси.

По-перше, розморожувати продукт слід лише в холодильнику. Жодних мисок з холодною водою і тим більше не можна залишати м’ясо танути за кімнатної температури. Якщо заморожений продукт залишався поза холодильником довше, ніж 2 години, ще раз його заморожувати не можна.

Мінуси повторного заморожування м’яса. Річ у тім, що під час процесу заморожування та розморожування руйнуються клітинні стінки продукту та втрачається волога і, як наслідок відбувається суттєва втрата якості та соковитості м’яса. А це, своєю чергою, вплине на смак та аромат страви.

А от багаторазове повторне заморожування може призвести не лише до втрати вологи, а й зміни кольору та запаху, а також посиленого окислення жиру та білка. Коли це відбувається в м’ясі, то призводить до значного погіршення його якості.

Тож, за можливості, варто надавати перевагу свіжому м’ясу або, розморожуючи продукти, використовувати їх відразу. Вдавайтеся до повторного заморожування лише за нагальної потреби.

Щоб вам не довелося потворно заморожувати м’ясо, не кладіть його у морозильну камеру великими шматками. Перед першим замороженням розподіліть шматки на невеликі порції.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також