Пояснили, в чому підозрюють митрополита УПЦ (МП)

1171 0

Ми у соцмережах:

Пояснили, в чому підозрюють митрополита УПЦ (МП)

Правоохоронці викрили керівника однієї з єпархій УПЦ (МП) на Вінниччині, який виправдовував агресію РФ і розпалював міжконфесійну ворожнечу серед вірян.

Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Слідчим вдалося встановити, що навіть після початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну священнослужитель підтримував політику Кремля та схвалював дії РФ.

Митрополит на особистій сторінці в соцмережах розміщував публікації, які містять заклики до розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила протиправний характер дій чоловіка.

Під час обшуків за місцем проживання та в релігійних спорудах правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні термінали, друковані матеріали проросійського змісту та пропагандистську літературу, інші речові докази, які скерували на експертизу.

“У рамках кримінального провадження за ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, релігійної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України вирішується питання про повідомлення фігуранту про підозру”, – зазначили в СБУ.

В СБУ не називають імені митрополита, але напередодні низка медіа повідомила про обшуки у вінницького митрополита Трускавецького і Брацлавського Іонафана – Анатолія Єлецьких.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також