Позбутись від нудоти

19853 0

Ми у соцмережах:

Позбутись від нудоти

Причини нудоти можуть бути різними, але позбутись її можна за допомогою простих методів.

Дихання. При нудоті повільно і глибоко вдихніть через ніс, затримайте дихання на три секунди, а потім так само повільно видихніть. Цей прийом необхідно повторити кілька разів — максимально швидко він допомагає у випадках, коли нудота викликана пережитим стресом або тривогою.

Відчиніть вікно. Сядьте ближче до відчиненого вікна або ввімкніть вентилятор — це допоможе позбавитися від неприємних запахів і отримати ковток свіжого повітря. Цей спосіб дієвий незалежно від причини нудоти, але особливо помічний при проявах морської хвороби.

Зробіть компрес. Марлю або рушник, змочений у холодній воді, треба прикладати на шию ззаду, трохи нижче від лінії росту волосся. Це допоможе не тільки позбутися від нудоти, але й знизити температуру тіла, якщо мова йде про харчове отруєння.

Випийте води. Нудота — один із симптомів можливого зневоднення організму, і боротися з нею в цьому випадку потрібно за допомогою рідини. Тільки не варто випивати пляшку води залпом, інакше відчуття нудоти тільки посилиться.

Чай з ромашкою. Здавна відвар ромашки використовують як засіб від нудоти. А ще ромашковий чай допоможе заснути, якщо неприємні відчуття вам заважають. Залийте 1 ст. л. квіток склянкою окропу і дайте їм настоятися буквально 5 хв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також