Пожежники Рівненщини розпочали навчання у Польщі

457 0

Ми у соцмережах:

Пожежники Рівненщини розпочали навчання у Польщі

У професійному навчальному центрі Вармінсько-Мазурського воєводства, що у Польщі, проходять навчання добровільні пожежники Рівненщини. Це 10 представників територіальних громад, які вдосконалюють свої вміння.

Така ініціатива стала можливою завдяки проекту «Навчаємо українських пожежників - бережемо українські життя», який фінансується з коштів ініціативи східної Європи @CEI_Secretariat.

- Бюджет проєкту становить понад 20 тисяч євро. Навчання стало можливе завдяки співпраці Рівненщини з Вармією та Мазурами і триватиме цілий тиждень. Воно складається з теоретичних та практичних блоків. З нагоди початку реалізації проекту з вітальним словом виступив Маршалок Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін та Голова державної пожежної служби РП генерал Анджей Бартковяк. Серед учасників навчання - представники Привільненської, Боремельської, Шпанівської, Олександрійської, Білокриницької та Гощанської громад, - розповіла начальниця управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської ОДА Ольга Ютовець.

Нагадаємо, що польські добровільні пожежні команди мають давні традиції: багато з них були засновані понад сто років тому, на початку ХХ століття, і відтоді безперервно продовжують свою діяльність. Як наслідок, у Польщі навіть у найменших селах є місцеві підрозділи Державної пожежної охорони. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також