Пожежники з окупованих територій та «гарячих» точок тепер працюють на Дубенщині

961 0

Ми у соцмережах:

Пожежники з окупованих територій та «гарячих» точок тепер працюють на Дубенщині

У пожежно-рятувальних частинах Дубенського району працевлаштували 10 рятувальників, які через війну були змушені покинути дім.

Як інформує Дубенська районна державна адміністрація, наразі чоловіки отримують заробітну плату та додаткові виплати у зв’язку із введенням воєнного стану.

До прикладу, Руслан – родом із Попасної, яка розташована неподалік самопроголошеної «ЛНР». Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну, ситуація в місті стала критичною. Там зникло світло і припинилось водопостачання. Пожежна частина стала прихистком для цілих родин рятувальників, однак через постійні обстріли Попасної, чоловіки з рідними вирішили тікати на захід.  Наразі 8 людей проживають у двокімнатній квартирі на Рівненщині. Кажуть, що готові орендувати квартиру чи будинок в місті Дубно.

Олег приїхав із Маріуполя. Під обстрілами чоловіку вдалося забрати дружину, дитину та вирватись із окупованої території. Тікали в Запоріжжя, потім їм порадили їхати на Рівненщину. Зупинились у місті, їх поселили в гуртожитку. Зазначають, що мають усе найнеобхідніше, а вже вчора Олег приступив до виконання службових обов’язків у місцевій пожежній частині. Сім’я також хотіла б винаймати своє житло в райцентрі, але поки в пошуках. 

Юрій родом із містечка Димер, працював у місцевій пожежній частині. Сьогодні це невеличке містечко на північ від Києва – під владою окупантів. Аби убезпечити п'ятирічного сина, чоловік змушений був на власний ризик покинути місто. Пішки, тримаючи в одній руці руку сина, а в іншій – валізу з речами. Сьогодні він – рятувальник в одній із частин району.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також