Пожежники загасили масштабну пожежу в Рівненському районі

1234 0

Ми у соцмережах:

Пожежники загасили масштабну пожежу в Рівненському районі

Полум'я спалахнуло на полі в селі Метків Рівненського району — загорівся сухостій. Пожежа охопила понад гектар поля, тож, щоб її загасити, на місце виїхали три бригади рятувальників.

Повідомлення про пожежу надійшло до Служби порятунку Рівненщини 10 квітня о 11:35 за На місце виклику в село Метків негайно було направлено три чергових відділення рятувальників та оперативно координаційний центр області.

По прибуттю рятувальники встановили, що на площі 1,2 га горить суха рослинність. На боротьбу з вогнем рятувальники подали три водяні стволи.

До ліквідації загорання залучалися 3 пожежних автоцистерни та 12 чоловік особового складу.

У ГУ ДСНС в Рівненській області нагадують, що по всій території України нині спостерігається суха весняна погода. За таких умов необхідно суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в екосистемах, адже навіть іскра здатна спровокувати масштабне загорання.

«Ніколи не підпалюйте суху траву в лісі, післяжнивні залишки на полі, городі, біля своїх будівель! Будьте обережні з джерелами відкритого вогню, із сірниками та цигарками. Якщо ви помітили невелике загоряння трави або тліючу підстилку від покинутого багаття, намагайтеся загасити його самі. Іноді досить просто затоптати полум'я (ще треба почекати й переконатися, що трава або підстилка дійсно не жевріють, інакше вогонь може з'явитися знову). Якщо пожежу не можете загасити самотужки – зателефонуйте до Служби порятунку «101», повідомте про знайдений осередок загоряння, і вкажіть точне місце».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також