Працівник РАЕС — переможець ювілейного конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників «Енергоатома»

456 0

Ми у соцмережах:

Працівник РАЕС — переможець ювілейного конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників «Енергоатома»

У Києві відбувся фінал 15-го конкурсу наукових доповідей серед молодих працівників НАЕК «Енергоатом». У галузевому конкурсі взяли участь дев’ятеро працівників Компанії — шестеро за виробничим напрямом та троє — за соціально-профспілковим. Це працівники РАЕС, ХАЕС, ПАЕС, ВП «НТЦ», ВП «АПІ» та Дирекції «Енергоатома». Серед основних критеріїв оцінювання робіт: актуальність теми, новизна пропозицій та підходів, можливість практичного використання у сфері атомної енергетики.

Рівненську АЕС на заході представляли двоє переможців відбіркового етапу конкурсу серед молодих працівників підприємства, що відбувся у жовтні цього року. До слова, атомники є неодноразовими учасниками конкурсу на підприємстві.

За соціально-профспілковим напрямом свою роботу представив працівник навчально-тренувального центру РАЕС Іван Чепурко, а саме проєкт на тему: «Нестандартний початок освоєння точних наук як складова профорієнтаційної роботи». Наукова робота у підсумку виборола перше місце у галузевому конкурсі. Це вже вдруге атомник бере участь у конкурсі Компанії та вдруге здобуває першість.

Профорієнтаційний проєкт переможця спрямований на підвищення рівня профільних знань із фізики серед учнів 7–9 класів навчальних закладів середньої освіти зони спостереження РАЕС. Перші заняття авторського навчального курсу були проведені у листопаді цього року за підтримки Українського ядерного товариства та отримали чимало схвальних відгуків від учасників лекції.

— Ідея полягає в тому, щоб зацікавити учнів вивчати фізику. Навчання передбачає лекції, інтерактивні лабораторні роботи, розв’язування задач різної складності, пізнавальні екскурсії, зустрічі з цікавими діячами у сфері фізики та спілкування з відомими особистостями. Після Перемоги у війні атомну галузь України чекатиме ренесанс, тому вже сьогодні необхідно подбати про якісний кадровий резерв, — зауважив Іван Чепурко.

Ще один учасник від РАЕС — представник служби аналізу безпеки Андрій Семенов — презентував роботу за виробничим напрямом на тему: «Модернізація додаткової системи аварійної живильної води енергоблоків №№ 1, 2 РАЕС для підживлення парогенераторів реакторної установки ВВЕР-1000 при аварії з повним знеструмленням». Атомник вперше взяв участь у галузевому етапі конкурсу та за його підсумками отримав диплом за участь.

Довідково: Конкурс наукових доповідей проводиться щороку з метою заохочення ініціативності, розкриття науково-технічного потенціалу, підвищення загального рівня знань молодих працівників Компанії у сфері атомної енергетики, а також обміну досвідом, пошуку нових ідей та шляхів оптимізації виробничого процесу.

Юлія ВЕРБА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також