Працівники Ощадбанку звинувачують свого керівника у привласненні коштів

10498 0

Ми у соцмережах:

Працівники Ощадбанку звинувачують свого керівника у привласненні коштів

Місяць тому до усіх контролюючих інстанцій та правоохоронних органів надійшли скарги від кількох працівників Рівненської обласної філії Ощадного банку України. У них працівники звинувачують у розтраті банківських коштів та зловживанні службовим становищем керівника філії Анатолія Озімковського.

Місяць тому до усіх контролюючих інстанцій та правоохоронних органів надійшли скарги від кількох працівників Рівненської обласної філії Ощадного банку України. У них працівники звинувачують у розтраті банківських коштів та зловживанні службовим становищем керівника філії Анатолія Озімковського. Остання заява такого ж змісту до Рівненського обласного управління МВС України надійшла на початку листопада від головного бухгалтера банківської установи Галини Хижняк, в якій вона повідомила про нестачу на рахунках банку близько п’яти мільйонів гривень. Минулого тижня СБУ заарештувала начальника сектора банку п. Моєсеєць, головного бухгалтера філії банку п. Хижняк та касира п. Пастухову.

Галина Хижняк
Усі три працівниці банку нині перебувають у слідчому ізоляторі. Рішення про взяття їх під варту на два місяці прийняв Рівненський міський суд. Приводом для такого рішення стало клопотання управління СБУ, подане до суду за підтримки обласної прокуратури. — Вони ухилялись від слідства, — говорить суддя Микола Бердій, який приймав рішення про взяття під варту п. Хижняк та п. Пастухової. — За адресою проживання їх не було, ніхто з рідних про їхнє місце перебування не знав, мобільні телефони теж були відключені. Тому було прийнято рішення про взяття їх під варту на два місяці. Не виключено, що термін їхнього тримання під вартою може бути продовжений. СБУ порушила кримінальну справу за статтею 191 ч. 5 Кримінального кодексу України. Працівницям банку інкримінують привласнення та розтрату чужого майна в особливо великих розмірах. Олег Хижняк, чоловік головного бухгалтер банку, натомість стверджує, що його дружина не переховувалась: — Минулої п’ятниці зранку слідчі СБУ провели обшук у нас в будинку. На той момент дружини вдома не було. Того ж дня провели обшуки вдома у моїх батьків та рідної сестри. Нічого не пояснюючи, вони вилучили оригінали всіх документів, що знайшли. Ввечері на нашу адресу надійшла повістка на допит до СБУ для дружини. Їй пропонувалося з’явитися того ж дня, або 12 чи 13 листопада. Того ж дня вона поїхала до СБУ і по дорозі її затримали. Про те, що її можуть затримати, ми здогадувались. Річ у тім, що кількома днями раніше Галина написала заяву до міліції про те, що на рахунках Рівненської філії Ощадного банку України не вистачає майже п’ять мільйонів гривень. У скарзі вона виклала відомі їй численні випадки зловживання службовим становищем керівником філії Анатолієм Озімковським та факти нецільового використання ним банківських коштів. Схема з п’ятьма мільйонами гривень, привласнення яких зараз інкримінують моїй дружині, дуже подібна до тої, що свого часу була застосована щодо вже колишнього працівника банку п. Ільчука. Тоді на хлопця списали нестачу понад мільйон гривень у банку, а касирів, які могли б дати свідчення на підтримку хлопця, звільнили з роботи. Різниця лише в тому, що моя дружина не стала мовчати і звернулась до МВС. Коли оголосили рішення суду про взяття Галини під варту на два місяці, ми заперечувати не стали. У СІЗО принаймні її життю нічого не загрожуватиме. Тим часом наші адвокати підготували звернення до різних контролюючих інстанцій, правоохоронних органів та центрального офісу Ощадного банку України зі свідченнями працівників банку і переліком документів, щоб провели перевірку за викладеними обставинами, а винних осіб притягнули до відповідальності. Упродовж двох днів ми намагались отримати коментар у керівника Рівненської обласної філії Ощадного банку України Анатолія Озімковського. Втім, зв’язатися з банкіром ні через мобільний, ні через його приймальню так і не вдалось.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також