Працівниця державного банку привласнила 500 000 гривень грошей клієнтів

1798 0

Ми у соцмережах:

Працівниця державного банку привласнила 500 000 гривень грошей клієнтів

Наразі збитки завдані клієнтам фінустанови повністю відшкодовані. Матеріали справи скеровано до суду.

Співробітники кіберполіції у Рівненській області спільно зі слідчими поліції Рівненщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, а також із представниками служби безпеки банку, викрили жінку у привласненні грошей клієнтів. 

Кіберполіція встановила, що до таких дій причетна 36-річна місцева мешканка. Фігурантка працювала контролером-касиром в банківській установі та мала доступ до автоматизованої клієнтської системи. Підозрювана, без відома клієнтів фінустанови, здійснювала несанкціонований випуск та активацію банківських карток. Після чого, створювала офіційні електронні банківські документи – чеки про видачу готівки.

Відтак, протягом 2018 – 2019 років, фігурантка заволоділа грошима 61 клієнта банку, на загальну суму близько півмільйона гривень.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Матеріали справи скеровано до суду. Зловмисниці загрожує до 6 років ув’язнення. 

Департамент кіберполіції Національної поліції України 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також