Працює перший на Рівненщині спільний центр надання адмінпослуг

1294 0

Ми у соцмережах:

Працює перший на Рівненщині спільний центр надання адмінпослуг

Він розпочав роботу у тестовому режимі у Радивилівській об'єднаній територіальній громаді.

Центр значно розширив перелік адміністративних послуг для мешканців громади та району, а також вирішив питання доступності – тепер, окрім стаціонарного ЦНАП, для мешканців чотирьох населених пунктів громади створені віддалені робочі місця адміністраторів ЦНАП.
Після модернізації Радивилівський ЦНАП надає майже 200 видів послуг, включно з найнеобхіднішими в ОТГ: соціальні та пенсійні послуги, реєстрація актів цивільного стану, земельні послуги, послуги місцевого значення, реєстрація бізнесу та нерухомості.
У головному офісі ЦНАП облаштовано дев’ять робочих місць. Всі співробітники пройшли навчання з підвищення кваліфікації, спеціально розроблене українськими та шведськими експертами Програми «U-LEAD з Європою». Головний офіс ЦНАП було обладнано за підтримки Міністерства соціальної політики України. Радивилівська громада зробила ремонт приміщення та облаштувала ЦНАП та ВРМ для потреб людей з інвалідністю. Також в приміщенні ЦНАП з’явився дитячий куточок.
Міністерство соціальної політики повністю профінансувало створення основного офісу ЦНАП за рахунок субвенції державного бюджету місцевим бюджетам сумою 1 144,161 тис.грн. 
Модернізований ЦНАП є чудовим прикладом співпраці громади та РДА, він буде надавати послуги понад 38 тисячам мешканців. Допомогу в інституційному створенні основного ЦНАП та чотирьох ВРМ громаді надала Програма «U-LEAD з Європою». Найближчим часом за підтримки Програми центр буде оснащено спеціалізованим програмним комплексом для ЦНАП «Вулик», а віддалені робочі місця - меблями та сучасною технікою.
В свою чергу голова Радивилівської ОТГ Микола Карапетян висловив подяку партнерам.
За матеріалами офіційного сайту "Децентралізація в Україні"
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також