Працювали до ночі: понад 2000 виборців захотіли голосувати у Рівному

1515 0

Ми у соцмережах:

Фотографія - UA:Рівне

Вчора, 25 березня, був останній день, коли можна було змінити місце голосування, звернувшись до відділів ведення державного реєстру виборців. У Рівному такий відділ на вулиці Поштовій працював «до останнього клієнта».

Загалом змінили місце голосування на Рівне близько 2200 виборців. Про це РВ повідомили у Відділі ведення ДРВ виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Відділ працює до 17:15, проте оскільки вчора був останній день зміни місця голосування, працівники прийняли усіх відвідувачів, а тоді ще до пізнього вечора вносили зміни у реєстр.

Ті, хто не встиг змінити місце голосування через відділ ведення реєстру, ще може звернутися до суду першої інстанції (наприклад, Рівненського міського), обґрунтувати, чому хоче голосувати не за місцем реєстрації, і з рішення суду йти спершу у дільничну виборчу комісію, аби вона внесла ваше прізвище у список виборців, а потім і на виборчу дільницю 31 березня.

Також через суд можуть добитися права голосувати люди, які не мають місяця реєстрації. Суди заяви від виборців розглядають оперативно, проте за два дні до виборів робити це припинять, аби виборчі дільниці отримали остаточні списки виборців.

Перевірити, чи є ви у реєстрі виборців і на якій дільниці голосуєте, можна онлайн або у відділах ведення реєстру виборців.

Змінити місце голосування чи «вписати» себе до списку виборців у день виборів можливості не буде.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також