Правила обирання рослин для створення живого паркану

510 0

Ми у соцмережах:

Правила обирання рослин для створення живого паркану

Рослини формують та прикрашають ландшафтний дизайн. Вибір рослини для будинку залежить від її призначення, бажання власника. Рослини можуть обирати для оформлення клумб. В такому випадку варто віддавати перевагу квітам, які відрізняються своєю висотою, кольором пелюсток. Найкраще висаджувати квіти від малого до великого. Це складе передумови до того, що високі рослини не будуть створювати тінь для маленьких, заважаючи їхньому розвитку.

Правила обирання рослин для створення живого паркану 

Якщо рослина обирається в якості живого паркану, найкраще віддавати перевагу кущам, або низькорослим деревам. Основна вимога - це можливість зростання у тіні. Під час висаджування у якості живого паркану, рослини щільно прилягають один до одного, створюючи тінь, незручності для зростання. Зазвичай використовують тую або гортензію, обліпиху. Якщо планується створення комбінованих композицій, необхідно враховувати можливість сусідства рослин. Великий асортимент можна знайти у магазині Флоріум, який пропонує рослини для саду та будинку. 

Деякі рослини агресивно ставляться одне до одного, можуть заважати розвитку. Дуже добре зарекомендували себе у комбінованих композиціях цибулинні рослини, серед яких гладіолуси, тюльпани і нарциси. їх основна перевага в простоті догляду та висаджування. Однак на зиму бажано викопувати цибулини, зберігати їх в темному і холодному місці. 

Селекціонери постійно розвиваються, тому у продажу з'явилися цибулинні рослини, які добре пристосовуються до морозу, без необхідності їх викопування та зберігання в погребі чи в холодильнику. Перед висаджуванням враховують не тільки сусідство, але й кольорові характеристики бутонів. Тобто поєднання кольорів між собою на клумбі.  

Як висаджувати лілії? 

Лілії - одні з найкрасивіших квітів, які відомі завдяки великим бутонам, і пелюстками різних відтінків.  

Правила висаджування: 

♦ Щоб рослини відмінно зростали на новому місці, необхідно звернути увагу на умови.  

♦ Клумба має бути закрита від вітру і протягів.  

♦ Ці рослини дуже погано цвітуть в затишку, тіньовій місцевості, тому необхідно продумати про розсіяне сонячне світло. 

♦ Однак варто закривати рослини від прямих сонячних променів у обідній час.  

Щоб рослини квітнули 3-5 років, необхідно підійти відповідально до підготовки ґрунту. Найкращий варіант- це поживний, легкий чорнозем з наявністю глини і піску. А якщо ґрунт занадто кислий, рослини погано цвітуть. Ідеальний варіант - це нейтральна кислотність. Однак тигрові канадські лілії добре ростуть в слабко кислому середовищі. 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також