На Рівненщині конфіскували понад тонну бурштину

2615 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині конфіскували понад тонну бурштину

Цьогоріч прокурорами до судів скеровано 99 кримінальних проваджень про вчинення кримінальних правопорушень проти довкілля, з яких 5 - щодо діяльності організованих злочинних груп у вказаній сфері, 56 - щодо незаконних дій з бурштином та ще 36 - за фактами незаконних порубок, перевезення, зберігання та збуту лісу.

У закінчених кримінальних провадженнях встановлено збитків інтересам держави та територіальних громад на суму 1,7 млн грн., з яких: відшкодовано у добровільному порядку 0,5 млн грн., накладено арешт на майно вартістю 0,9 млн грн., заявлено позовів на 0,5 млн грн.

З початку року судами постановлено вже 34 вироки відносно 43-х осіб за незаконне видобування, збут, придбання, передачу, пересилання, перевезення, переробку бурштину. 

За результатами застосування у поточному році конфіскації та спецконфіскації майна у дохід держави конфісковано 1020 кг бурштину, загальною вартістю понад 4 млн гривень.

Крім того, під час виконання вироків суду органами виконавчої служби до Державного сховища дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння України направлено бурштин загальною вагою 1641 кг, загальною вартістю 15,15 млн гривень.

Рівненська обласна прокуратура повідомила, що цьогоріч судами області розглянуто 30 кримінальних проваджень за статтею 246 Кримінального Кодексу України, що скеровані до суду окружними прокуратурами та апаратом обласної прокуратури. Рішеннями судів на потреби Збройних Сил України передано 752 м.куб. деревини та 332 колоди дерев різних порід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також