Прем’єр як природне явище

2227 0

Ми у соцмережах:

Прем’єр як природне явище

Ще задовго до приїзду прем’єр-міністра на підприємство «Бурштин України» біля входу зібралося зо дві сотні прихильників Партії регіонів з партійними прапорами, шарфиками та написаними від руки гаслами. Кажуть, ще й тренувалися вигукувати речівки на кшталт: «День весенний — яркий свет — Януковича привет! — членов партии ответ — регионов лучше нет!». Але піонерського запалу у людей чомусь не було. Кричав у мегафон один штабіст-регіонал, напевне, автор. Мабуть, дуже хвилювався, бо вигукував усе невпопад, поки, зрештою, хтось із свити прем’єра пошепки не попросив його замовкнути.

Вірші і бублики Ще задовго до приїзду прем’єр-міністра на підприємство «Бурштин України» біля входу зібралося зо дві сотні прихильників Партії регіонів з партійними прапорами, шарфиками та написаними від руки гаслами. Кажуть, ще й тренувалися вигукувати речівки на кшталт: «День весенний — яркий свет — Януковича привет! — членов партии ответ — регионов лучше нет!». Але піонерського запалу у людей чомусь не було. Кричав у мегафон один штабіст-регіонал, напевне, автор. Мабуть, дуже хвилювався, бо вигукував усе невпопад, поки, зрештою, хтось із свити прем’єра пошепки не попросив його замовкнути. А вже сам Віктор Янукович приїхав на Рівенщину, щоб спочатку поговорити про село та про бурштин і взяв для цього чи не половину Кабміну, щоправда, усе більше заступників міністрів. Напевне, є і в селі, і в бурштині щось спільне — уже багато років жодного поліпшення немає, а тому чиновники продовжують натхненно про них говорити. «Я знаю, що бурштин є національним надбанням і що за межами законів працюють артілі та неофіційні угруповання, треба наводити порядок, — зауважив прем’єр-міністр на підприємстві «Бурштин України», — ми вивчимо проблему і відпрацюємо окрему програму». Скільки часу потрібно на вивчення та відпрацювання — він не уточнив. Але запевнив, що вже є одним з прихильників рівенського бурштину (гайда усі у фан-клуб!) і «буде всім казати, що це цікаво — подивитись на таке природне явище». До місць видобутку «природного явища» Янукович не їздив, йому лише показали фото понівечених земель, що залишаються після нелегальних копачів бурштину. Кажуть, він залишився вражений. А от загальнополітичні питання виявилися більш близькими. Янукович намагався цитатою кіногероя Жеглова щось там відповісти опозиції. Але, от напасть, заплутався в «як його там... Висоцькому», потім у — «дірці від бублика» і, зрештою, опозиція отримала від пана Віктора замість дірки грізну «баранку від бублика». Тобто найсмачніше.

Сонне зростання ВВП Нарада з адміністративно-господарським активом області, яку провели на «Рівнеазоті» — захід, гідний радянських часів: жінки-чиновниці з такої нагоди зробили зачіски в перукарнях, а чоловіки почали куняти і швидко засинати уже через 10 хвилин після початку, коли Янукович почав розповідати про зростання ВВП (валового внутрішнього продукту) та про те, що жити стане краще, коли ми досягнемо рівня виробництва 1992 року (чому не 1990, коли ще не вводили карток на продукти — невідомо). Але Рівенщина навіть до рівня виробництва 1992 року ще не дотяглася. На прикладі «пєрєдєла» металу Янукович намагався пояснити, як і чим треба торгувати з іншими країнами, але знову заплутався в «пєрєдєлах» і цінах, тутешніх знавців металургії не знайшлося, тож приклад залишився недовершеним. Словом, усе розписано у стратегії розвитку держави на найближчі роки.

Москаль-чарівник Пан прем’єр був вельми здивований тим, що «москаля Чайку» в такій області, як Рівенська, уп’яте обирають міським головою. Чайка каже, що втомився, але якщо люди обирають, треба працювати. І, користуючись нагодою, попросив гроші одразу на все: на ремонт аварійної 100-літньої школи №14, збудованої з підсобних матеріалів, на ремонт старих дерев’яних шлюзів Басівкутського озера, щоб місто не затопило. Виявляється, у цьому питанні бракувало «пів прем’єрського слова». Не можна без Януковича вирішити й питання, як з колишнього дитсадка у центрі Рівного виселити архів, бо дітям бракує місць. Замовив слово «москаль» і за тролейбусників, щоб світло їм дешевше продавали, бо не витримають. «Якщо їх не підтримати — буде кінець отаману», — не втримався Чайка. Лише в комунально-тарифному питанні Янукович м’яко натякнув, що не його це справа, не знає він, як «централізувати» закон, аби у Києві встановлювали тарифи для кожного села і міста. Однак щоб не виглядати байдужим до цього гострого питання, пан прем’єр наголосив, що інспекції з цін тепер відійдуть від базарів і займатимуться лише тарифами, аби їх «розвантажити». Прикметно, що у той же день і приблизно в той самий час виконком на вимогу позачергової сесії міськради їх таки «розвантажив» на 8%, але з 15 квітня. Як кажуть у народі, не в ті голоси. А хто з рівнян хотів, міг у цей день постояти на майдані Незалежності з плакатами про тарифи під прапорами кількох різних політичних сил, причому двічі, у різні години і в різних місцях. І навіть випробувати себе у метанні яєць у стилізовану мішень. Цих забав ніхто з кортежу Януковича не побачив — прем’єр поїхав іншою дорогою, подалі від центру міста. За дорогами наглядали того дня як ніколи знервовані даішники, які іноді пробували сперечатися із затисненими в автопробках людьми. Як кажуть у таких випадках? Просимо вибачити за тимчасові незручності? Отож-бо. Незручностей, як і приїздів високопосадовців, найближчим часом більше не передбачається.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також