Презентує книгу неймовірних життєвих історій «Щось таке як любов»

1576 0

Ми у соцмережах:

Презентує книгу неймовірних життєвих історій  «Щось таке як любов»

Відома журналістка, медіа-тренерка, громадська діячка Зоя Казанжи презентує у Рівному своє друге видання - «Щось таке як любов». Книжка про стосунки, життєві історії та почуття вийшла у «Видавництві Старого Лева».

Три роки тому Зоя дебютувала як письменниця з книжкою «Якби я була». Її нова книжка «Щось таке як любов» з’явилася схожим чином – з емоцій, окремих деталей, які зауважує навколо себе Зоя, почутих історій чи їх фрагментів, які переростають на папері у щось нове та проникливе.

- Коли мене запитують про книжку, то практично завжди кажу, що це фейсбучні історії, - розповідає Зоя Казанжи. - Вони написані в такому темпі, яке диктує життя — динамічне, напружене, нервове. Всі ці історії об’єднані одним спільним — там немає географічно точних місць подій, немає імен, майже не вказаний вік героїв. І ці історії — про стосунки. Стосунки, які виникають між людьми, рідними по крові чи обраними одне одним. Ці історії про те, як не втратити себе, як почути і зрозуміти власні бажання, про те, що не можна зраджувати свою мрію, свої почуття, що ніколи не пізно повернутися до себе справжнього. І про те, що життя завжди дає кожному з нас шанси. Треба просто слухати, чути, не пропустити….

Жінки з нової книжки Зої Казанжи мешкають поряд з нами. Вони закохуються й розчаровуються, наражаються на сучасні проблеми й утікають від минулих, цілуються при місячному сяйві й плачуть у подушку, заварюють каву або чай і в’яжуть шкарпетки, слухаються своїх мамів і повстають проти їхнього деспотизму. При жінках — чоловіки. Теж різні: рішучі й боязкі, хитрі й простодушні, занедбані обставинами й успішні, егоїсти й щиросердні. У сюжетах оповідань персонажі весь час у русі — якщо не автом, то потягом чи літаком, на крайній випадок є й тролейбус або трамвай. Найчастіш уживане в оповідях слово «життя». І це зрозуміло, адже у житті, кажуть мудрі люди, як на довгій ниві: не пройдеш, ноги не вколовши. Тому авторка й обирає життєві сюжети, у яких кожен персонаж зазнає неухильних ран, проте й знаходить від них спосіб заживлення. Любов’ю.

Зоя Казанжи - журналістка, міжнародний медіа-тренер, громадська діячка, письменниця. Закінчила Інститут журналістики Київського університету імені Шевченка, працювала кореспондентом, оглядачем, головним редактором часопису «Слово». Працювала медіа-консультантом та медіа-тренером у програмах ОБСЄ. Була заступником голови Одеської облдержадміністрації.

У Рівному презентація відбудеться в неділю, 9 грудня, за адресою: Calamarius, вул. Петра Могили, 18, Початок о 17:00. Вхід - вільний.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також