Презентували додаток для пошуку зниклих безвісти українців

315 0

Ми у соцмережах:

Презентували додаток для пошуку зниклих безвісти українців

На Рівненщині презентували безкоштовний мобільний застосунок для пошуку зниклих українців «Reunite Ukraine». Він став результатом спільної роботи американської компанії Find My Parent та Національної поліції України.

Основною функцією додатку є пошук зниклих військових, дітей та возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, виїхали за межі України, залишилися на ТОТ або були незаконно депортовані до рф чи білорусі.
Участь у заході взяли заступниця голови РівнеОДА Людмила Шатковська, керівниця відділу розвитку Програми пошуку зниклих українців Reunite Ukraine Яна Козак, представники поліції, соцпрацівники та працівники ЦНАПів тергромад.
«Важливо, щоб усі українці зареєструвалися в додатку, навіть якщо ніхто з їхніх рідних не вважається зниклим. Адже якщо хтось все ж таки зникне безвісти або буде відокремлений від рідних, возз'єднати їх буде набагато легше та швидше завдяки профілю в додатку. Встановлений на телефон дитини або близької людини додаток допомагає поліцейським оперативно запустити процес розшуку в разі її згуби», - повідомила Людмила Шатковська.
За словами Яни Козак, військовим наполегливо рекомендується зареєструватися у застосунку «Reunite Ukraine». Після чого можна видалити застосунок із телефона. Таким чином додаток може ідентифікувати військових, які могли бути поранені, вбиті або зникли безвісти під час бою. При цьому в разі потрапляння телефона в чужі руки - особисті дані залишаться в безпеці.
Як працює додаток:
Завантажте додаток Reunite Ukraine.
Створіть профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим пошук є ефективнішим.
Технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine порівняє ваші дані із даними членів вашої родини, коли вони також створять профілі.
У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснюють їх перевірку.
Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримують сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями. Більше про додаток можна дізнатися за цим посиланням
 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також