Презентують книгу про виникнення українського економічного націоналізму

1017 0

Ми у соцмережах:

Презентують книгу про виникнення українського економічного націоналізму

Презентація книги «Свій до свого по своє»: соціально-економічний вимір націотворчих стратегій українців у міжвоєнній Польщі» відбудеться у Рівному 13 лютого.

У монографії розкрито передумови та причини виникнення українського економічного націоналізму. Подано авторську інтерпретацію його сутності. Він трактується формою мобілізації нації для її економічного посилення у визвольних змаганнях. Висвітлено основні ідейні складові економічного націоналізму в програмах українських політичних партій, професійних і громадських організацій та рухів. Встановлено етапи його розвитку і практичного втілення. Висвітлено вплив економічного націоналізму українців на формування їхніх взаємин з поляками та євреями. Констатовано, що основними виявами економічної конкуренції українців із цими націями були: боротьба за землю та з алкогольним бізнесом поляків і євреїв, конкуренція за встановлення домінування в містах та у сферах торгівлі і підприємництва. Український економічний націоналізм трактується явищем амбівалентним: з одного боку, він дозволив українцям легально відстоювати свої інтереси у Польській державі, з другого, спричинив загострення міжнаціональних взаємин на західноукраїнських землях у 1919–1939 роках.

13 лютого захід проходитиме у конференц-залі редакції газети «Сім Днів», що за адресою: м. Рівне, вул. Поштова, 2 (Обнова). Початок – 17.30.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також