Президент «Вереса»: «Ніякого банкрутства немає»

1026 0

Ми у соцмережах:

Президент «Вереса»: «Ніякого банкрутства немає»

Президент народного клубу Іван Надєїн у прямому ефірі відповів на запитання спонсорів YouTube каналу Veres TV.

- Щодо відкриття провадження про банкрутство РНК Верес Господарським судом Рівненської області.

- Ніякого банкрутства немає. Це нормальний процес, який ніяк не позначиться на житті клубу. Загальноприйнята у світі процедура врегулювання кредиторської заборгованості. Футбол - збиткова справа. Абсолютна більшість українських клубів - збиткові.

Верес - це публічне акціонерне товариство, яке здає свою аудійовану звітність за міжнародними стандартами. Проходимо комплексний аудит фінзвітності. За три роки діяльності Публічного акціонерного товариства - в нас дійсно з’явилася певна заборгованість. Побудували поля. Дійсно, є заборгованість перед підрядником. Але це все врегульовано. Єдиний законний механізм - процедура, в яку ми зайшли. Це не оголошення банкрутства. А процедура, яка буде врегульована в законний спосіб рішенням суду. Це оздоровлення і відновлення. З цієї процедури ми вийдемо без боргів і це буде позитивним сигналом для наших акціонерів. Ознакою, що ми вміємо відкрито працювати з боргами, а не вирішувати це питання під сукном. Впевнений, вартість наших акцій на біржі лише виросте.

- Про зрив трансферу Дмитра Годі. І про слова Віктора Вацка, який заявив, що Годя бігає колами.

- Дмитро Годя повноцінно тренується з командою. Є тренерський штаб, який визначає його тренувальну програму. Це компетенція тренерів. Безперечно, в мене є позиція щодо Дмитра Годі і інших наших футболістів, які співпрацюють з цим агентством. На мою думку, це агентство не дасть їм розвитку як професіоналам. Ми готові юридичну допомогу футболістам надати. Щодо Дмитра - він повинен для себе визначитися, куди рухатися далі. Тут саме він програв. Не Верес, не Карпати, і не агенти. Вони, до речі, вимагали суми навіть більші, ніж передбачені правилами ФІФА. І це питання до ліцензійних органів. Бо не можна вимагати будь-які суми.

- Про стратегію і концепцію розвитку клубу.

- Це однозначно розвиток молоді. Для цього ми відібрали талановитих дітей і запустили академію. Щукаємо талантів у команду U19. Влітку намагалися і досвідченими футболістами підсилити головну команду. Це не спрацювало. Потрібно визнати, що трансферна літня кампанія не дала результату. Ми збільшили бюджет, збільшили зарплатну відомість, а результату це не дало.

Ми зробимо висновки взимку. Підпишемо кількох вже готових футболістів, які нас підсилять. І точно будемо боротися, щоб залишитися в УПЛ. Боротимемося до останнього туру. Наша стратегія - це молодь. Ми готові продати будь-якого гравця за хороші гроші. І це нормально. Спортивний результат для нас важливий, але головне - самоокупність. Ми будуємо інфраструктуру, базу. В той же час - ми в кожному матчі точно боротимемося за збереження місця в УПЛ!

- Про контракт із Валерієм Кучеровим.

- Ми дуже цього хочемо. Це наша легенда і дуже якісний гравець. Найдосвідченіший і дуже потрібний нам футболіст.

- Про можливе посилення новими легіонерами.

- Яго Сікейра - посилив нашу команду. Як і Жуліо Сезар. Він додав фактурності в обороні. Так, будуть ще легіонери. Ми над цим працюємо. Більше тридцяти гравців в нашому листі. Можливо, повернеться хтось з тих, хто вже грав в команді. Але щоб когось підписати - хтось має піти.

- Про ймовірність повернення вболівальників на трибуни.

- Проблема - кричуща. У столичному палаці спорту проходить концерт - повен зал глядачів. Наступного дня баскетбольний матч - без глядачів. Де логіка? Ті ж люди, в тому ж приміщенні. Хтось чомусь робить все навмисно, щоб спорт не розвивався. Не треба заповнювати Олімпійський повністю. За погодженням з військовими адміністраціями. Є укриття. Є листи. Клуби вже різними шляхами залучають аудиторію. Але зараз вони порушники. Спершу на COVID лише на стадіоні хворіли, зараз це найнебезпечніше місце в країні. Рішення про допуск вболівальників є. Сподіваюся, його передадуть на місця і підтримають.

- Про підсилення взимку.

- Вісім очок - не той результат, на який ми сподівалися. Наглядова рада вже вимагає рішень. Але давайте дочекаємося результату гри з Металістом 1925 і завершення першого кола. Трансферна політика - незадовільна. Підсилення підсиленнями не стали. Так, були травми в ключових гравців. Ми рік тому виграли в Металіста 1925 в Києві і з тих пір падаємо. Так, треба щось міняти. Ми намагаємося. Так, ми спробували наявним багажем зберегти місце в УПЛ, награючи заодно молодь. Так, отримав практику Роман Ковалюк. Але і результат нам потрібен.

Ми вже змінили спортивний департамент після гри з Рухом. Але ключову відповідальність несе головний тренер. І він це теж розуміє.

- Про трансляції домашніх матчів.

- Коли в нас 2200 спонсорів-підписників на YouTube, то в мене питання: може клуб потрібен тільки цим двом тисячам? Бо в нас загалом 35 тисяч підписників. Вартість підписки 35 гривень. Це символічна сума. Є унікальний контент. Ми не перекриваємо вартість трансляцій підписками. Але в нас є ідея кількість спонсорів збільшувати. Мінімум до 10 000. А в перспективі - до 30 000 - 40 000. Питання не в вартості підписки. Питання у психології "мені всі винні". А Верес починається з кожного з нас.

Безперечно, ми за єдиний пул. Але поки його нема - ми будемо розвивати спонсорську підписку.

- Про обіцянку клубів учасників єврокубків поділитися преміальними.

- Дійсно, такі обіцянки були. Але ніхто не поділився. Ми грошей не отримали.

Ми від клубів також звернулися до УЄФА, щоб забрати у росіян платежі солідарності. Це питання ніби якось рухається.

- Про зимові збори.

- Поки плануємо Туреччину. Вивчали варінт з Іспанією, але якісь там гірша за більші гроші. Єдиний мінус Туреччини - присутність там русні і білорусні.

- Про можливе повернення з оренди гравців.

- В нас є опція дострокового повернення з оренди. Ми за ними стежимо. Головне, що там вони отримують практику. Бо краще грати в Першій лізі, ніж не мати практики в УПЛ. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також