Президентом Польщі став противник ЛГБТ

1744 0

Ми у соцмережах:

Президентом Польщі став противник ЛГБТ

У Польщі відбувся другий тур виборів президента.

Між собою змагалися чинний президент Анджей Дуда та мер Варшави Рафал Тшасковський.

Після підрахунку 99,84% протоколів Дуда має 51,22% підтримки виборців, а Ташковський набрав 48,78%.

Оскільки найбільш імовірне переобрання чинного президента, то Володимир Зеленський уже привітав його з перемогою та запросив до України.

Як повідомляє BBC, обидва кандидати - Анджей Дуда та Рафал Тшасковський мали різне бачення майбутнього Польщі.

Дуда обіцяв, що партія «Право та справедливість» соціально консервативну політику, зокрема, щедру соціальну програму підтримки родин і посилення впливу на судову гілку влади.

Чинний президент підтримує популярну та щедру соціальну схему соціального забезпечення, яку символізує програма 500+: родини отримують 500 злотих (125 доларів) на місяць на кожну дитину до 18 років.

Багато польських сімей вийшли з бідності внаслідок цієї політики уряду, і вперше після закінчення комунізму в 1989 році відчувають, що існує партія, яка піклується про їхні потреби.

Більше того, Дуда пообіцяв захистити польські сім'ї від того, що він називає імпортованою «ЛГБТ-ідеологією», яка, на його думку, агресивно намагається розповідати про секс польським дітям.

фото: Рафал Тшасковський, BBC

В свою чергу, його противник, мер Варшави Рафал Тшасковський є заступником лідера правоцентристської «Громадянської платформи», яка керувала Польщею у 2007-2015 роках.

Він представляє більш ліберальне крило партії, і, як мер Варшави взяв участь у маршах рівності ЛГБТ і запропонував запровадити заняття в столичних школах для протидії знущанню щодо меншин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також