Президентський «газоват»

2446 0

Ми у соцмережах:

Президентський «газоват»

Із 1 грудня в Україні підвищуються ціни на газ для населення на 35%. Відповідне рішення прийняла Національна комісія регулювання енергетики (НКРЕ) за вказівкою Віктора Ющенка.

Зроблено це було після того, як Президент Віктор Ющенко опублікував указ яким зобов’язав виконати рішення Ради нацбезпеки та оборони, яке передбачає, зокрема, підвищення тарифів. Українські чиновники вже заявили, що підвищення цін на газ для населення дозволить зробити беззбитковою роботу компанії «Нафтогаз України». Але людям від цього радості мало. Голова НКРЕ Валерій Кальченко заявив: «Нацкомісія як законослухняний орган була змушена виконати рішення Ради національної безпеки й оборони України та указ Президента щодо підвищення тарифів на газ для населення». За його словами, відповідно до цього указу, Президент взагалі жадає від НКРЕ переглянути порядок формування цін на газ для населення. А саме за умови, якщо природний газ використовується для готування їжі, а не для опалення житла вартість газу невдовзі має зрости у понад чотири рази! Керівник НКРЕ вважає, що до 1 грудня рішення Нацкомісії буде затверджене Мін’юстом, а споживачі почнуть сплачувати за новими тарифами з 1 січня наступного року. Відповідаючи на запитання, чи погоджувався уряд з таким підвищенням цін на газ для населення, Валерій Кальченко сказав: «Позиція уряду була залишити ціни такими, якими вони є».

Рішення про підвищення тарифів прийняла Рада нацбезпеки і оборони, де головує Віктор Ющенко, а секретарем працює представниця Партії регіонів Раїса Богатирьова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також