При в’їзді у двори багатоквартирних будинків встановлять шлагбауми

502 0

Ми у соцмережах:

найпростіший шлагбаум у дворі будинку в центрі Костополя

Невдоволені тим, що у їхніх дворах щораз більшає автомобілів, мешканці багатоповерхівок на вул.Степанській, 2 та на вул.Коперніка, 1 в Костополі вирішили встановити шлагбауми при в’їзді у двір так, щоб не було безперешкодного наскрізного виїзду.

На останньому засіданні міськвиконкому Костопільське БЖКП як управляюча компанія, що обслуговує ці будинки, одержала такий дозвіл.

Проблема у мешканців будинку на Степанській виникла після відкриття низки крамниць у їхньому будинку та уздовж тротуару біля нього. Тут облаштували паркомісця, але водіям зручніше виїжджати через двір будинку, а це зовсім не подобається мешканцям будинку. Тож вирішили поставити шлагбаум, щоб проїзд з одного боку був обмежений.

Невдоволені паркуванням чужих авто у своєму дворі й жителі будинку на Коперніка, 1: до них постійно заїжджають або водії, які чекають звільнення місця на сусідній автомийці, або відвідувачі відділення пошти. Тому також вирішили поставити власним коштом шлагбаум на в’їзді у двір.

Шлагбауми на прибудинкових територіях в Костополі ставлять не вперше. Дехто обмежується стовпчиками або перешкодами у вигляді жовтих півкуль, щоб не було наскрізного проїзду через двір, інші ставлять шлагбауми, повідомляє Костопільщина 21 століття..

- У деяких дворах це доцільно, щоб мешканці мали спокій і не переживали за безпеку своїх дітей у дворі, - каже директор Костопільського БЖКП Павло Макаров. Ще кілька років тому люди, бувало, агресивно реагували навіть на стовпчики для обмеження заїзду. Коли рух організували по-новому, у дворах стало спокійніше, усі звикли й нарікань немає. Після одержання дозволу міськвиконкому БЖКП погодить нову схему організації руху з підрозділами поліції та ДСНС, щоб спеціальний транспорт у разі необхідності міг заїхати у кожен двір.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також