Причому тут дочка?

2594 0

Ми у соцмережах:

Причому тут дочка?

На святковій лінійці директор гімназії (колишньої школи №7)Тамара Умурзакова розповіла, що обласна організація УНП зробила дуже багато в підготовці школи до навчального року. Зокрема, «було відремонтовано кабінет хімії, вкладено асфальт навколо школи, приведено до ладу дах та встановлено нові парадні двері». Хіба не дивно, що УНП раптом вирішує допомогти школі і вибирає для цього чи не найбагатшу з них? Невже гімназія, де вчаться діти багатьох заможних людей, у нас найбільш обділена? З іншого боку — з яких це пір УНП почала займатися вкладанням асфальту, перекриттям дахів і тому подібним?

На святковій лінійці директор гімназії (колишньої школи №7)Тамара Умурзакова розповіла, що обласна організація УНП зробила дуже багато в підготовці школи до навчального року. Зокрема, «було відремонтовано кабінет хімії, вкладено асфальт навколо школи, приведено до ладу дах та встановлено нові парадні двері». Хіба не дивно, що УНП раптом вирішує допомогти школі і вибирає для цього чи не найбагатшу з них? Невже гімназія, де вчаться діти багатьох заможних людей, у нас найбільш обділена? З іншого боку — з яких це пір УНП почала займатися вкладанням асфальту, перекриттям дахів і тому подібним? Чи не логічно тут припустити, що відповідні роботи проводили підрядні організації? Але хто їм платив, невже УНП? З партійної каси? Чи, може, ці видатки оплачували з бюджету? Ці питання тим більше доречні, що я сам був на тій лінійці і чув від багатьох присутніх батьків, що в цій гімназії навчається «дочка губернатора». Того самого Василя Червонія. У випускному класі. Але якщо це правда, то чи не є ми свідками елементарного підкупу? Коли батько при посаді пробує задобрити дирекцію школи і тим самим гарантувати своєму чаду хороший атестат чи взагалі навіть золоту медаль. Зрештою, чи не слід усе це розглядати як факт неприкритої корупції з боку керівництва Рівенської обласної держадміністрації? Гадаю, доречним було б запитати і в директора гімназії, і в керівництва УНП: які організації проводили відповідні роботи, хто саме (які організації) оплатили ці роботи; чому усе це благодіяння з боку УНП звалилося саме на елітну гімназію і яке відношення до цього має дочка Василя Червонія? Андрій Кушнір (на жаль, прізвище своє змушений змінити, бо моя дитина теж навчається в цій гімназії).

Коментарі Сергій Олексіюк, народний депутат України, голова Рівенської обласної організації УНП: — При чому тут дочка голови адміністрації? Ми допомагаємо по можливості багатьом навчальним закладам. Першого вересня члени проводу обласної організації УНП роз’їхалися по школах і вищих навчальних закладах краю. Я, наприклад, поїхав до Оржева, де подарував учням бібліотечку і відеокамеру. Це, гадаю, нормальна політична діяльність партійної організації. Інша справа — це те, що, на жаль, у нас освіта, культура і церква фінансуються за залишковим принципом. От і шукають люди спонсорів, звертаються до партій, до народних депутатів. Так було і у випадку з гімназією — до нас звернулися із проханням допомогти. . Тамара Умурзакова, директор гімназії з поглибленим вивченням іноземної мови, м.Рівне: — Так, є у Рівному і старіші школи, які потребують ремонту. Але й у нас дійсно була проблема — дашки у гімназії протікали, а в міста як завжди не було грошей. Але ж маємо якось виживати, тому я звернулася і до голови облдержадміністрації, батька нашої учениці. Він і раніше, коли був депутатом, нам допомагав, преміював призерів олімпіад. Та й міська влада допомогла в асфальтуванні, надала кран. Роботи проводила будівельна організація. Вважаю, в цій допомозі нічого поганого немає. Допомагають батьки, допомагають колишні учні — наприклад, брати Луценки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також