Щоб почути «Придатний до служби!», чоловіки на Рівненщині витрачають кілька днів на медогляд

6228 0

Ми у соцмережах:

Щоб почути «Придатний до служби!», чоловіки на Рівненщині витрачають кілька днів на медогляд

Перш ніж потра-пи-ти на службу, війсь-ково-зобов’язаним доведеться пройти огляд у цілої команди лікарів. Адже без допуску медиків «піксель» не вдягнеш. Тим більше, що тепер потрібно наново проходити ВЛК тим, хто раніше отримав статус «обмежено придатний». Рівняни скаржаться у соцмережах, що часто це займає не одну добу. Проблемою уже перейнялися при владі: будуть розбиратися, як зменшити час на огляд.

Сергій Подолін, перший заступник голови ОВА:

— Маємо усунути черги в лікарнях при дообстеженні військовозобов’язаних. Це питання треба зняти остаточно, бо хлопці на фронті чекають результатів у тилу. Є випадки, коли ВЛК не завершується у визначені терміни. Це проблема, яку маємо відпрацювати. Зазначу, що за даними НСЗУ, середній показник проходження на Рівненщині становить 2,7 дня, при допустимій нормі 4 дні. Усі комісії працюють за встановленим механізмом. Проте багато людей досі перебувають у чергах.

Нагадаю, що 18 травня набув чинності Закон про мобілізацію. Відтак чоловіки у віці 18–60 років, які до цього мали статус «обмежено придатний», тепер повинні знову пройти ВЛК. Медкомісія, в свою чергу, повинна буде дати тільки два висновки: придатний або непридатний. Дав доручення відпрацювати механізм усунення черг та додатково залучити профільних лікарів.

Військово-лікарську комісію можна безкоштовно пройти у спеціально визначених медичних закладах, бо це оплачує НСЗУ. Направляють на проходження ВЛК у терцентрах комплектування та соціальної підтримки. Якщо у когось виникають питання чи проблеми, пов’язані з проходженням комісії, у МОЗ рекомендують військовозобов’язаним звертатися на «гарячу лінію» Міністерства оборони України 0-800-50-04-42.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також