У неділю в Барселоні проходив день української кухні. Основним шеф-кухаром заходу був рівнянин — ресторатор Анатолій Лук'янчук.
— Прийшли на свято близько тисячі людей — іспанці, каталонці, українці, що працюють за кордоном, — розповідає Анатолій Лук'янчук. — Це значно більше, аніж очікували організатори. Проте борщу вистачило всім — бо ж приготували його близько ста літрів! Крім того, подавали карпачо із сала з хріном, шашлик. Але найбільше до смаку усім були голубці та вареники зі шкварками. Пригощалися відвідувачі фестивалю, який організували агенції подій "Eventus BCN" та "Barcelona Event Group", під українську етнічну музику. Рівненського ресторатора запросили особливим гостем ще заздалегідь. Адже нині Анатолій Лук'янчук навчається в одній із місцевих кулінарних шкіл у Барселоні, коли повернеться додому — пригощатиме рівнян іспанськими стравами.